Dødsfall i badstu henlagt

På ett år fant hun to døde menn i badstuen bak huset. I fjor sommer startet politiet etterforskning. Nå er saken henlagt.

Sommeren 2016 fant kvinnen sin 35 år gamle ektemann død i badstuen bak huset. I juli år etter fant hun en venn, en 52 år gammel mann, død i den samme badstuen.

les også

Kvinne mistenkt for drap: Badstu-dødsfall ferdig etterforsket

Frem til nylig var kvinnen mistenkt for drap i forbindelse med det siste dødsfallet. Nå har Rogaland statsadvokatembeter besluttet å henlegge saken mot den tyske kvinnen.

Statsadvokaten henlegger saken fordi «intet straffbart forhold anses bevist».

Kvinnens advokat, Patrick Lundevall-Unger, sier hans klient er glad for at saken endelig henlegges.

les også

Kvinnen fant to menn døde i samme badstue med ett års mellomrom: – Det er uforståelig

– Hun har vært sterk i denne tøffe perioden, men saken har slitt henne ut psykisk. Man møter store fordommer fra mennesker og blir feilaktig stemplet. Min klient har mistet mye oppi dette og vi vil se på om det er mulig å fremme et sivilrettslig krav, sier advokat til VG.

Politiet etterforsket saken bredt, og gjennomførte blant annet tekniske undersøkelser i badstuen og vitneavhør i Tyskland. Det ble også funnet DNA fra kvinnen under neglene på 52-åringen, noe kvinnen forklarte med at hun og mannen hadde bodd i samme hus.

Kvinnen har fortalt VG at begge mennnene på tragisk vis må ha tatt livet sitt på samme måte.

– Det er uforståelig. Jeg har ingen forklaring på hvordan dette kan ha skjedd, sa kvinnen, da VG besøkte henne på gården hennes på Haugalandet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder