SAVN: Elever og lærere omfavnet og trøstet hverandre i skolens aula torsdag. Skolen vil være åpen også i kveld. Foto: Torstein Bøe

16-åring drept på Vinstra: – Elevene er i sorg

VINSTRA (VG) Aulaen på videregående skolen der den drepte 16 år gamle jenta gikk var pyntet med lys torsdag.

Den lille bygda i Oppland er i sorg etter drapet på en 16 år gammel jente. 400 videregåendeelever er torsdag samlet i skolens aula.

– Det blir ingen vanlig skoledag. Elevene er i sorg. Det har vært masse tårer og mange ulike reaksjoner, sier rektor Leif Solheim til VG.

Han bekrefter at avdøde var elev ved Vinstra videregående skolen. Ifølge TV 2 går siktede på samme skole.

I aulaen er det satt masse blomster, lys og et bildet av den drepte jenta. «Verden er urettferdig.» «Du fortjente å leve lenger,» var noe av det som ble skrevet i minneboken som var lagt frem på et bord.

«Vi hadde så mye vi skulle gjøre sammen, og så mange planer for fremtiden,» skriver en venninne.

«Du var alltid blid og ville ingen vondt,» skriver en annen.

SKOLEN: Aulaen på skolen var pyntet slik at elevene kunne minnes den drepte 16-åringen. Foto: Torstein Bøe

– Vi vil først og fremst komme med en oppfordring om at man skal ta vare på hverandre. Ingen trenger å være alene, hvis de ikke vil være alene.

Den 16 år gamle jenta ble knivstukket og drept i et boligfelt på Vinstra i Nord-Fron kommune onsdag ettermiddag. En gutt, også i tenårene, er pågrepet og siktet. Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

les også

Folk samles på Vinstra: – Det har vært mange tårer

Politiet opplyser torsdag at den taktiske og tekniske etterforskning vil fortsette i dag, og at Kripos er på stedet.

Vet du noe om saken? Tips oss her!

SAMMEN: Elever og lærere er torsdag samlet i aulaen på Vinstra videregående skole. Foto: Trond Solberg / VG

– En tragedie

Sogneprest Terje Elvestad kjenner det lille lokalsamfunnet godt, og er selv preget av tragedien.

– En tragedie har rammet bygda. Vi er her for hverandre, for å ha en skulder å gråte på, sier han.

– Jeg fikk høre om hva som hadde skjedd tidlig i går kveld. Jeg er glad for at vi fikk åpnet kirken så raskt som mulig, slik at de som ville kunne komme.

SØRGER: Sogneprest Terje Elvestad foran Sødorp kirke, som flagger på halv stang for den drepte 16-åringen. Foto: Trond Solberg / VG

Mange spørsmål

Oppimot 150 personer var innom Sødorp kirke onsdag. Også den videregående skolen var åpen for dem som ønsket å søke trøst. Over 300 personer, de fleste av dem elever og lærere, kom innom.

les også

Over 300 møtte på skolen for å tenne lys: – De er sterkt berørt

Torsdag var 400 elever og 100 lærere er samlet i skolens aula. De omfavnet og trøstet hverandre. Skolen vil være åpen også i kveld.

– Politiet gikk gjennom hendelsesforløpet i den grad det er klart, og ordføreren opplyste om kriseberedskap og andre hjelpetilbud. Presten opplyste om ulike sorgreaksjoner som kan oppstå i en slik situasjon, og at alt er like naturlig og like rett, sier rektoren. Han sier at elevene har mange spørsmål.

Ordfører Rune Støstad sier at det er en ekstremt krevende og vanskelig situasjon.

– De i kriseledelsen kjenner de involverte, så dette er en stor påkjenning. Tanken vår går til alle som er berørte. Dette er virkelig en stor tragedie i en bygd der alle kjenner alle.

Barnevernet koblet inn

Pågripelsen av tenåringsgutten skjedde utendørs, og politiet mener drapet har skjedd i forbindelse med en privat adresse. De har kontroll på det antatte drapsvåpenet.

Advokat Lorentz Stavrum er oppnevnt som mistenktes forsvarer. Barnevernet er koblet inn med bakgrunn i den antatte gjerningspersonens lave alder.

Les også: Forskere om mindreårige drapspersoner: Sjeldent i Norge

En voksen mann fikk lettere skader i forbindelse med drapet. Han ble fraktet til Lillehammer sykehus, og har blitt avhørt.

Operasjonsleder Pål Andersen sa til VG onsdag kveld at politiet ønsker å avklare hvorvidt vedkommende ble skadet da han forsøkte å avverge en hendelse.

BOLIGFELT: Knivstikkingen skjedde i et boligfelt på Vinstra. Foto: Reidar Folkedal / presse30.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder