ANKLAGET: Ap-nestleder Trond Giske har fått rettet flere anklager mot seg knyttet til seksuell trakassering de siste dagene. Foto: Tore Kristiansen VG

NRK: Ungdomspolitiker trakk seg etter uønsket oppmerksomhet fra Giske

En tidligere ungdomspolitiker i Arbeiderpartiet trakk seg etter at hun fikk uønsket oppmerksomhet fra nestleder Trond Giske, melder NRK.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

En tidligere ungdomspolitiker i Arbeiderpartiet trakk seg etter at hun fikk uønsket oppmerksomhet fra nestleder Trond Giske, melder NRK.

Verken Giske eller partileder Jonas Gahr Støre vil kommentere den konkrete saken.

Les også: Huitfeldt tok opp VG-intervju om Giske-SMS-er med Raymond Johansen

Ikke sett nærmere på saken

Kvinnen opplyser ifølge NRK at hun sluttet som følge av flere tilfeller av uønsket seksuell oppmerksomhet flere år tilbake i tid.

– Den historien har vært berørt, men den forelå skriftlig langt ut på natten til i går, så jeg har ennå å se nærmere på den, sa Støre til NRK fredag morgen.

Saken er en av flere varsler angående nestlederens oppførsel som har blitt meldt inn til partiet de siste dagene.

Torsdag kveld var det en gjennomgang av sakene for sentralstyret og fylkeslederne i partiet der Støre gjorde det klart at Giske har opptrådt på en kritikkverdig måte.

Bakgrunn: Bitter konflikt etter Giskes sms-er

Se Støre kommentere saken:

Tar selvkritikk

Giske har tatt selvkritikk og beklager sin egen oppførsel.

– Jeg opplever at det har vært en kultur i deler av partiet hvor opptreden sosialt ute blant partifeller, som Trond sa i går: Alkohol, ulike aldersgrupper, ulike maktforhold opp gjennom årene, som jeg mener ikke er bra, sier Støre om varslene som er kommet inn.

Han utelukker ikke at partiet kan bli nødt til å jobbe med disse sakene gjennom romjulen.

I en tekstmelding til NRK skriver Giske:

– Jeg har sammen med Jonas Gahr Støre gått gjennom de henvendelsene partiet har fått som angår meg. Jeg tar på alvor at jeg har opptrådt på en måte som har vært belastende for enkeltmennesker. Det beklager jeg dypt.

Se hva VGs kommentator mener om Støres håndtering av saken:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder