REAGERER: Hadia Tajik kommenterte varslene mot sin kollega Trond Giske fredag kveld. Foto: FRODE HANSEN VG

Tajik om Giske-varslene: Reagerer som jurist

Arbeiderpartiets andre nestleder kommenterer varslene mot sin kollega.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Hadia Tajik, én av Arbeiderpartiets to nestledere, uttalte seg fredag kveld om varslene mot sin kollega Trond Giske. Hun sier hun ikke kjenner det fulle innholdet i alle varslene, men at hun har blitt kontaktet av to av de som varslet. Disse har gjort henne kjent med hva de har sagt fra om.

– Dette hadde de allerede formelt levert inn, og de ville selv at jeg skulle kjenne til deres saker. For meg var varslene rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist, skriver hun i et åpent innlegg på Facebook.

Frithjof Jacobsen: – Hvem er du, Jonas Gahr Støre?

– Nødt til å starte med oss selv

Nestlederen sier hun forstår at kvinnene ikke føler seg godt nok ivaretatt av partiet.

– Vi sier det skal være trygt å varsle. Da må vi praktisere det også. Det stilles særlig høye krav til et parti og en arbeidsplass som Arbeiderpartiet, nettopp fordi vi ber om folks tillit til å forandre Norge til det bedre. Da er vi nødt til å starte med oss selv, skriver Tajik.

I tillegg til å være nestleder i Ap er hun partiets arbeids- og sosialpolitisk talsperson, Aps parlamentariske nestleder og altså utdannet jurist ved Universitetet i Oslo.

Flere varsler

Det har kommet flere varsler om Trond Giskes oppførsel i kjølvannet av metoo-kampanjen. Innholdet i noen av disse er kjent gjennom VG og andre medier. I dagsrevyen torsdag kveld beskrev Giske hva varslene gikk på. Ifølge ham selv dreier det seg om ulikhet i maktforhold, aldersforskjell og sosiale sammenhenger med mye alkohol.

Giske har beklaget oppførselen sin. Partileder Jonas Gahr Støre har ikke bedt Giske trekke seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder