- Pappa, drepte du Birgitte?

Hult utpekt som drapsmann - Staff hardt ut mot Sjødin

OSLO/STAVANGER (VG) Advokat Tor Erling Staff mener Robin Hult er utpekt som mulig drapsmann slik at den frikjente fetteren til Birgitte Tengs lettere kan få erstatning.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Høyesterettsadvokaten tordner mot advokat Arvid Sjødin etter at hans klient ble navngitt i Sjødins brev til Riksadvokaten.

- Dette kommer svært beleilig for fetterens erstatningssøksmål. For meg er det helt uforståelig at Arvid Sjødin sirkler inn ett navn, som han så senere ber politiet sjekke ut av saken, sier Staff.

Han mener at 32 år gamle Robin Hult fra Karmøy blir brukt som en brikke i ett spill.

- Hvorfor ønsker Sjødin å få en annen person navngitt som drapsmann? spør Staff.

- Blir kvalm

Fredag ble Stavanger politikammer bedt av Riksadvokaten om å undersøke om det er grunnlag for å gjenoppta etterforskning av Birgitte-saken i større skala. Det skjedde på bakgrunn av en anmeldelse for telefonsjikane fra Arvid Sjødin.

Robin Hult hyret inn Staff som advokat søndag ettermiddag. I går kveld sto Karmøy-mannen fram på TV 2, for å renvaske navnet sitt, som han selv sier. Han nekter blankt for å ha ringt hjem til Sjødin.

- Jeg blir kvalm av beskyldningen som er rettet mot meg. Det er helt uvirkelig å bli dratt inn i en bestialsk drapssak. Men jeg går med rak rygg, jeg har ingenting å skjule, sier 32-åringen.

I helgen ble det kjent i nærmiljøet at Robin Hult han var mannen som advokat Sjødin mente hadde ringt hjem til ham.

- Svært spekulativt

- I helgen holdt jeg for det meste hjemme. Mange ringte meg og ville fortelle at de støttet meg, sier Hult.

I helgen kom også sønnen hans hjem til ham og stilte følgende spørsmål:

- Pappa, drepte du Birgitte?

- Hva svarer du da? spør Robin Hult.

Sammen med Staff vil han nå vurdere hva de skal gjøre videre i saken.

- Jeg er svært sint på Sjødin. Å utpeke meg som mulig drapsmann er svært spekulativt. Sjødin bør få en korreks etter sitt mangelfulle arbeid, sier Robin Hult.

Advokat Arvid Sjødin avviser på sin side påstanden fra Staff som «latterlig».

- Dette er det reneste vrøvl. Jeg har ikke utpekt ham som mulig drapsmann, sier Sjødin.

- Kjente ikke Birgitte

For to uker siden ringte en anonym person hjem til advokaten, og pratet med hans kone. I løpet av en nær tre kvarter lang samtale rakk vedkommende både å tilstå drapet på Tengs i 1995, erklære sympati med Birgittes fetter og fortelle en god del om seg selv før han avsluttet med å komme med flere slibrige bemerkninger.

- Jeg tok tre telefoner til Kopervik. To av de jeg snakket med, nevnte navnet til Robin Hult. Brevet til Riksadvokaten var ikke en anmeldelse, men bare en anmodning om å få sjekket denne personen, sier Sjødin.

Robin Hult forteller VG at han ikke kjente Birgitte Tengs, og at han var hjemme hos sin daværende samboer drapsnatten.

- Jeg ble kalt inn til et rutinemessig avhør et halvt år etter drapet. Etter det har jeg ikke hørt noe fra politiet, sier Hult.

Søndag kom han til Stavanger politikammer for å la seg avhøre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder