NYTT: Statsminister Erna Solberg (H) fastslår at det Tor Mikkel Wara er utsatt for som politiker, er noe helt annet enn hva man er vant til. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Statsministeren om Wara-angrep: En helt ny opplevelse

Statsminister Erna Solberg (H) sier at truslene mot justis- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara sprer usikkerhet og frykt.

Solberg sier statsråder og ledende politikere har vent seg til trusler og livvvakter, men at trusselsituasjonen Tor Mikkel Wara og hans familie opplever, er ny i Norge.

– Stor belasting

– Det Tor Mikkel Wara er utsatt for, er en helt ny opplevelse. Trusler mot meg og andre enkeltpolitikere har vi blitt vant til og takler. Men en rekke konkrete handlinger rettet mot en politikers private bolig og eiendeler, er noe helt nytt i Norge og norsk politikk, sier statsministeren etter at bilen til Wara søndag ble forsøkt påtent utenfor familiens bolig.

– Når slikt er rettet mot privat bolig og private gjenstander, sprer det usikkerhet og frykt også i familien til politikeren. Det er en stor belastning for Waras familie. Det er tøffe tider på sosiale medier for tiden, men å motta trusler på sosiale medier er noe helt annet enn dette, hvor barn og familie får truslene så nær innpå seg

– Hva synes du om politietterforskningen så langt?

– Vi går aldri inn i slike diskusjoner om etterforskning eller hvem som eventuelt står bak. Det er politiets jobb og vi ser at de tar saken på største alvor; PST sier dette er saken med høyest prioritet.

TILGRISET: Huset og bilen til Wara og familien ble tagget. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Det siste anslaget mot Waras bil har vakt sterke reaksjoner.

Foreløpig har ikke politiet gått ut med informasjon som tilsier at de som forsøkte å tenne på, snarlig vil bli tatt.

Bilder fra Wara sitt hus viser at det er overvåkningskameraer montert, men om de var rettet mot der bilen sto, er ikke kjent.

Brannforsøket mot bilen er bare siste av en rekke hendelser rettet mot hans bolig og eiendeler:

Huset er tagget ned, det har kommet brev med truende innhold i posten og bilen er også tidligere blitt forsøkt antent.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder