ÅSTEDET: Det var her den unge mannen falt ned lørdag ettermiddag. Foto: Andreas Røen Pettersen, VG

Alvorlig skadet etter fallulykke i Holmenkollen

HOLMENKOLLEN (VG) Ifølge politiet skal den 18 år gamle mannen ha falt mellom 20 og 25 meter.

Artikkelen er over ett år gammel

Nødetatene er lørdag ettermiddag på plass ved Trostefaret mellom T-banestasjonene Holmenkollen og Voksenlia i forbindelse med en fallulykke. Ifølge politiet har en person trolig falt ned en skrent. Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.09.

– En person skal ha falt ned mellom 20 og 25 meter, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til VG.

Vet du noe om saken? Tips VG her!

Den skadede er kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige skader, opplyser operasjonslederen. Ifølge VGs reporter er det flere politifolk på stedet.

Les også: Masseslagsmål i Kollen-marka

Vedkommende som har falt en mann på 18 år, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli til VG.

– Ting kan tyde på at dette er en ulykke, og ikke noe straffbart forhold. Vedkommende gikk langs en vei, og støttet seg på en stolpe da han falt ned en skrent på 20–25 meter. Utifra de siste opplysningene jeg har nå falt vedkommende rundt seks meter i fritt fall, og deretter rullet videre nedover. Utifra vitneopplysninger har vedkommende vært beruset, opplyser Stokkli.

Stokkli sier mannens skader er alvorlige, men ikke livstruende.

– Vi er nå på stedet, og har sikret bilder av stedet der han falt, og snakket med vitne. Vi vil snakke med han som er skadet etterhvert.

Cecilie Schrøder forteller at hun kom gående langs veien da hun ser to personer rope ned skråningen.

– Det er bratt og jeg skjønte at det hadde skjedd noe galt. Da jeg kommer bort ser jeg at det ligger en ung mann langt der nede. Jeg er lege og tenkte at vi var nødt til å komme oss ned og hjelpe ham.

Schrøder forteller at det var svært bratt ned fjellveggen og at det er flere store steiner i bakken.

– Jeg kom meg ned og fikk undersøkt ham. Han var ved bevissthet og virket svært beruset. Han hadde ikke noen brukne armer eller bein, men blødde kraftig fra nesen, forteller Schrøder.

SKRENT: Der hvor mannen falt er det en åpning mellom to gjerder. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Operasjonslederen sier det er for tidlig å si om ulykken har noen sammenheng med Holmenkollen Skifestival, hvor det til tross for tidligere start har vært en del fyll og bråk også i år.

Politiet forteller at de i løpet av dagen har hatt flere små ordensforstyrrelser i marka i Holmenkollen, og en større hendelse: En 16 år gammel gutt ble funnet liggende på bakken, antagelig etter å ha vært bevisstløst. Ifølge politiet ble han funnet etter meldinger om et masseslagsmål i såkalt rød sone i marka.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder