UVENTET UVÆR: Bildet er tatt i Oslo sentrum 17. august. Foto: GISLE ODDSTAD/VG

Varsler kraftig regn på Sør- og Østlandet

I løpet av tolv timer lørdag kan det komme opp mot 70 millimeter regn i Vestfold, Buskerud og Telemark. Farevarselet er nå oppgradert til nest høyeste nivå.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Farevarselet er satt til oransje nivå, og er gjeldende for Vestfold, Buskerud og Telemark fra fredag kveld.

Oransje nivå er det nest høyeste aktsomhetsnivået.

– Det kan komme mellom 40–50 millimeter på tre timer natt til lørdag. Totalt kan det komme 60–70 millimeter regn i løpet av tolv timer lørdag, skriver Meteorologisk institutt i en pressemelding.

Treffer styrtregnet deg? Send inn bilder og video her!

Flomvarsel

På grunna av de store nedbørmengdene har Norges vassdrags- og energidirektoratet (NVE) også sendt ut flomvarsel på gult nivå for Agder, sør i Rogaland, Telemark, Vestfold og Buskerud.

NVE advarer mot lokale oversvømmelser i bekker og mindre elver samt overvann i tettbebygde områder. Det ventes rask vannføringsøkning i små elver.

For Oslo, Akershus, Østfold og deler av Agder opprettholdes farevarsel for styrtregn på gult nivå fra natt til lørdag og fram til lørdag formiddag.

Intens nedbør

Torsdag skrev VG at en tordenfront som kommer nordover fra Mellom-Europa, slår seg sammen med et vått lavtrykk fra England, noe som kan gi et intens regnvær.

Sjekk været på Pent.no!

– Det begynner å regne allerede torsdag på Sørlandet, Agder og Telemark. Men i løpet av fredagen slår de to værsystemene seg sammen i en felles front, som ser ut til å kunne gi kortvarig intens nedbør, sa meteorolog Ina Ynnesdal i StormGeo til VG.

Ynnesdal sa videre at fronten kommer til å sveipe over det meste av Sør- og Østlandet i løpet av fredag, og trekker så nordover på Østlandet lørdag.

– Det er ikke sikkert døgnnedbøren blir så høy, men vi kan få kortvarig svært intens nedbør når nedbørsfronten passerer, sa Ynnesdal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder