14-åring fløyet til sykehus etter drukningsulykke

En jente er hentet opp av Krusetjern ved Halden, etter å ha vært under vann i nesten tre kvarter. Halden kommune har satt kriseteam.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Jenta ble hentet av luftambulanse og fløyet til Rikshospitalet onsdag kveld.

– Pasienten får behandling hos oss, det kan ta litt tid før de har noe konkret å si om tilstanden, sier Hedda Holth, som er pressevakt ved Rikshospitalet til VG.

Rundt 00.30 opplyser operasjonsleder Gisle Sveen til VG at varslingen av pårørende ikke er fullstendig gjennomført, men at jenta på 14 år ikke er hjemmehørende i området. De har så langt ikke fått noen oppdatering på tilstanden hennes fra Rikshospitalet.

Rett før 02 tvitrer politiet at tilstanden til jenta fortsatt er kritisk.

Politiet sier at personer som badet med jenta så henne gå ned i vannet, men at hun ikke kom opp igjen.

– Etter vi fikk meldingen fikk vi hentet inn redningsdykkere fra Fredrikstad, og redningsdykkere ble flydd fra Oslo. Da de kom til stedet fikk vi funnet og reddet jenta fort ut av vannet. Tiden vi antar hun har vært under vann, er 43 minutter, sa operasjonsleder Terje Marstad til VG onsdag kveld.

– Det ble startet hjerte-lunge-redning umiddelbart, og dette pågår fortsatt, sa han til VG rundt klokken 22.

En annen jente til legevakten

Klokken 22.30 opplyste politiet at en annen jente er kjørt til Halden legevakt fra samme vann for sjekk og behandling fordi hun har svelget mye vann. I halv ett-tiden forteller operasjonsleder Sveen at det skal gå bra med denne jenta.

– Dette var en mye yngre jente, en 8-åring. Det skal gå bra med henne. Om det skjedde i forbindelse med at den andre jenta har gått under, er uvisst. Der hadde vi umiddelbart kontakt med pårørende som ble med henne til legevakten, sier han og legger til:

– Vi har ikke hendelsesforløpet helt beskrevet. Patruljene som har vært involvert har hatt fokus på å redde liv, og vi har nå hatt oppfølging av mannskapene som var involvert.

Halden kommunes kriseteam har åpnet lokaler i Halden sentrum for dem som er berørt av ulykken.

– To polititjenestepersoner og en privat mann jobbet lenge og iherdig i søket etter den savnede i vannet. De gjorde jobben enklere for redningsdykkere som ankom i bil fra Fredrikstad brannvesen, skriver politiet på Twitter.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder