TIL SALGS: Den norske kongefamiliens feriested Bloksberg, på øya Hankø i Østfold. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Märtha Louise kvitter seg med ferieparadiset på Hankø

Prinsesse Märtha Louise selger Bloksberg, som har vært kongefamiliens feriested i generasjoner. Verdien anslås til 70 millioner.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det bekrefter prinsessens talsperson, Carina Cheelde Carlsen, til VG.

Det var Se og Hør som først omtalte saken.

Bloksberg har tilhørt kongefamilien helt siden daværende kronprins Olav kjøpte den i 1947. Da hadde han allerede leid den i årene før andre verdenskrig.

les også

Märtha Louise i dekning på Bloksberg

Prinsesse Märtha Louise har nå bestemt seg for å selge det 100 år gamle feriestedet på øya Hankø i Østfold, trolig fordi eiendommen er for stor og dyr.

Verdt flere titalls millioner

Etter at kong Olav gikk bort i 1991 arvet kong Harald feriestedet. Kong Harald skal allerede da ha bestemt at landstedet på Hankø en gang i fremtiden skulle tilfalle prinsessen.

Kongen engasjerte advokater for at datteren skulle overta millioneiendommen før utgangen av 2001, da den nye arveavgiften ble innført. Slik unngikk Märtha Louise millionkrav fra Staten.

les også

Ny biografi: Her var kongen da det smalt 22. juli

Da hun tok over hytta ble den vurdert til en markedspris på rundt 20 millioner kroner.

Eiendomsmegler Miguel Sørholt anslår overfor Se og Hør at markedsverdien nå har steget til 70 millioner kroner.

– Høy affeksjonsverdi

Etter det ukebladet erfarer, vil ikke feriehuset bli solgt på det åpne markedet, men i stedet bli behandlet skånsomt av meglere.

Andre eiendommer på ferieøya har blitt solgt for opptil 70 millioner kroner tidligere, og da eiendommen «Kariodden» ble solgt for tre år siden, uttalte megleren at bryggene alene var verdt 25 millioner kroner. Det skriver Fredriksstad Blad.

les også

Ari Behn i full strid med TV3

Eiendomsmegler Tormod Møller hos Møller & Partners sier til VG at Hankø er et populært sted å kjøpe bolig, men at det er vanskelig å anslå noen nøyaktig markedsverdi av hytta.

– Bloksberg har jo en affeksjonsverdi i tillegg til den gode beliggenheten og størrelsen. I dette tilfellet vil det også ha en betydning hvem som har eid boligen tidligere, sier han.

FERIE: Prinsesse Märtha Louise og daværende ektemann Ari Behn, på vei til Bloksberg sammen med datteren Maud Angelica i 2005. Foto: Are Mathisen, VG

Hjemmefødsel, bursdagsfeiringer og sommerferier

Kongefamilien har brukt feriestedet flittig, og har tilbragt mye tid på hytta i kombinasjon med seilturer og andre vannaktiviteter.

les også

Folkets varme takk til kongeparet

Märtha Louise har brukt hytta nesten hver sommer sammen med familien, og i 2005 ble datteren Leah Isadora født på Bloksberg.

Både Märtha Louise og eksmannen Ari Behn har feiret bursdager på Bloksberg, sistnevnte arrangerte også festivalen «Føling i fjæra» på øya.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder