Ungdomsskoleelever skal ha chattet om skoleskyting - innbrakt av politiet

Væpnet politi rykket tirsdag ut til en ungdomsskole i Trondheim, etter at fire ungdommer skal ha chattet om å utføre en skoleskyting samme dag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Skoleledelsen fikk kjennskap om at det i en lukket gruppe på snapchat ble framsatt trusler om skoleskyting på skolen. Da tok de kontakt med politiet, sier kommunikasjonsdirektør Siv Anniken Røv i Trondheim kommune til VG.

– Politiet sier at de mener at saken dreier seg om uvettig opptreden på sosiale medier, legger hun til.

Væpnet aksjon på skolen

Fire ungdommer er innbrakt av politiet, bekrefter politiadvokat Aage Sliper Midling i Trøndelag politidistrikt til VG.

– Det var ansatte ved skolen som i 14-tiden fanget opp at det pågikk en chat på sosiale medier mellom elever, hvor det var snakk om å utføre en skoleskyting i dag. Da vi fikk vite dette, måtte vi håndtere det, sier Midling til Adresseavisen, som ført omtalte saken.

Fem elever ved ungdomsskolen i Trondheim deltok aktivt i chatten. Politiet tok henvendelsen så alvorlig at det ble beslutning om bevæpning under aksjonen.

– Vi rykket ut, og fire elever ble innbrakt til politistasjonen, sier Midling.

Ettersom elevene er yngre enn 15 år, og dermed under den kriminelle lavalder, er barnevernet og politiets forebyggende gruppe koblet inn.

– God oversikt

Midling sier at politiet vil ha et informasjonsmøte med ledelsen på ungdomsskolen tirsdag kveld.

– Tenker dere at trusselen var reell?

– Det ønsker jeg ikke å gå inn på. Vi har god oversikt over hva som har skjedd, men vil ikke si noe utover det, sier Midling.

De fire elevene har tirsdag ettermiddag blitt avhørt av politiet med foreldre til stede.

– Etter endt forklaring har de fått lov til å fra hjem, forteller Midling.

Vanlig skole onsdag

Rektoren ved den aktuelle skolen bekrefter hendelsen overfor Adresseavisen, men henviser til politiet for ytterligere informasjon.

Røv i Trondheim kommune sier at skoledagen vil gå som normalt onsdag.

– Da vil da snakke med klassene om det som er skjedd. Dessuten har de satt inn flere voksne i klassene i dagene framover. Foreldre er bedt om å snakke med ungdommene om sosiale medier og varsle dersom de mener noen trenger ekstra støtte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder