Ransaker Janne Jemtlands bolig: Har tatt med seg to biler og en traktor

BRUMUNDDAL (VG) Fredag kveld pågår det fremdeles ransaking på savnede Janne Jemtlands bolig. Politiet har nå tatt med seg en traktor og to av ekteparets biler.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ransakingen av boligen har pågått siden fredagen morgen, og politiet holder fredag kveld fremdeles på med kriminaltekniske undersøkelser på eiendommen til Janne Jemtland.

Like etter klokken 20 kjørte politiet avsted med en traktor fra eiendommen. Tidligere på ettermiddagen ble også to av ekteparets biler fraktet bort og kjørt til Hamar.

Få oversikt: Dette er forsvinningen i Brumunddal

Politiet har tidligere ikke ville svare på om de har undersøkt noen spesielle kjøretøy i forbindelse med forsvinningssaken.

– Vi ransaker boligen fordi vi mener det er skjellig grunn til å mistenke at Janne Jemtland er utsatt for en kriminell handling, sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Julie Dalsveen, til VG.

Flere undersøkelser fredag

Politiet har tidligere gjort flere undersøkelser rundt boligen.

FRAKTET BORT: Politiet fraktet fredag kveld en traktor fra Jemtlands eiendom for undersøkelser i Brumunddal sentrum. Foto: Øystein Milli

Politiadvokaten understreker at ingen foreløpig er siktet eller mistenkt i saken, og opplyser at de gjennomfører ransakingen fordi hjemmet er det siste stedet Janne Jemtland er observert.

les også

Janne-saken: – Familien er fullstendig knust

Ransakingen er en såkalt tredjemannsransaking, som kan gjøres hos noen som ikke er mistenkt i en sak, men hvor politiet tror det kan finnes bevis.

– Hvorfor har dere ikke undersøkt boligen tidligere?

– Vi har fokusert undersøkelsene våre rundt blodfunnene til nå, men nå mente vi det var riktig å søke her. Bakgrunnen er fordi dette er siste sted Jemtland er observert. Det er viktig for politiet å lete etter spor og informasjon som bidrar til å finne Janne Jemtland og å finne ut hva som har skjedd.

Til tross for det omfattende etterforskningsarbeidet, har politiet fremdeles ikke klart å utelukke eller bekrefte noen teorier om hvor hun er eller hva som har skjedd henne.

Politiet foretok fredag ettermiddag også søk ved Mjøsa, og Kripos undersøkte også Hegvinn gjenvinningsanlegg utenfor Hamar.

Nytt spor: Vitne observerte bil dagen Janne forsvant

Helge Alm, driftssjef ved Heggvin gjenvinningsanlegg, opplyser at søppelet som ligger i området der Kripos arbeidet, ikke er mer enn noen dager gammelt.

På spørsmål om noe av søppelet kan være mer enn en uke gammelt, svarer han tydelig:

– Nei, så gammelt er det ikke. Det er snakk om nærings- og husholdningsavfall.

Les også: Sporene politiet er tause om

Politiadvokaten opplyser til VG under en pressebrief at avfallet de leter etter ble hentet i det aktuelle området torsdag, og at det er derfor de gjennomfører søk på gjenvinningsanlegget først fredag.

les også

Avis: Aktivitet på Jannes Facebook-profil torsdag

19 etterforskere fra Kripos

Kripos har også trappet opp bistanden i forsvinningssaken betydelig, og VG får fredag formiddag opplyst at Kripos nå bistår politiet i Brumunddal med totalt 19 personer.

I Brumunddal bistår Kripos nå med fem taktiske etterforskere, fire teknikere og to analytikere. Det sitter også åtte personer hos Kripos sentralt. Disse bistår med ulik spisskompetanse.

les også

Politiet jakter gjennombrudd i Janne-saken: – Den taktiske etterforskningen er helt sentral

Jemtland er fremdeles ikke funnet, og politiet etterforsker saken som en kriminalsak og frykter dermed at hun kan ha vært utsatt for en kriminell handling. De har tidligere uttalt til VG at håpet om å finne henne i live svinner bort.

Politiet holder alle dører åpne, og har tidligere sagt at de ikke utelukker at tobarnsmoren kan være drept.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder