FÅR KRITIKK: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Sanner får kritikk for kommunesammenslåing-plan

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) har bedt kommuner som skal sammenslås ha alt avklart før 25. august. Useriøst, mener Senterpartiet.

  • NTB

Artikkelen er over to år gammel

Stortinget har vedtatt å slå sammen 111 kommuner til 43 nye.

Sanner har bedt kommunene avklare navnevalg, antall representanter i kommunestyret, sammensetting og arbeidsfordeling i sammenslåingsprosessen.

Bakgrunn: 74 kommuner forsvinner fra kartet

I en merknad framgår det at «enighet om funksjonsfordeling og andre ting som skal være avklart mellom kommunene, bør være endelig besluttet og avklart før 25. august», skriver Klassekampen.

– Det er helt useriøst, og man får ikke noen reelle debatter når man haster behandlingen gjennom sommeren. Da blir det bare en skinnprosess, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Nordlendinger som må bytte fylke: – Nei, vi vil ikke bli trøndere

IKKE FORNØYD: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fortsetter å kritisere kommunereformen. Foto: Trond Solberg VG

VG mener: Godkjent, men ikke mer

Han mener regjeringen tvinger sammenslåingene gjennom før valget til høsten, selv om kommunene i praksis ikke blir slått sammen før i 2020. Vedum spår dårlige og dyre løsninger.

Sanner avviser at hensikten var å bli ferdige med avgjørelser før valget.

– Det viktige er at kommuner som er vedtatt sammenslått kommer raskt i gang med det formelle samarbeidet og diskuterer viktige element når en ny kommune skal bygges.

– Jeg tror det er fint å få på plass avklaringer, slik at det blir mindre utrygghet for både ansatte og innbyggere, sier han.

Ikke første gang Sanner blir kritisert: Tok en Putin

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder