Mann siktet for drap på kvinne i Bergen

En kvinne ble lørdag kveld funnet død på en adresse i Åsane. En mann som ble funnet på samme adresse er siktet for drap.

 • Ingrid Hovda Storaas
 • Christina Quist
 • Vilde Elgaaen

Kvinnen ble funnet på en privat adresse, og politiet rykket ut til stedet klokken 23.30 lørdag kveld. Det skjedde etter at de hadde fått en bekymringsmelding.

– Kvinnen ble erklært død på stedet. Mannen på stedet var bevisst, men hadde behov for helsetilsyn. Vedkommende ble fraktet til sykehus, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt Knut Dahl-Michelsen.

Den 19 år gamle mannen som ble funnet i leiligheten er siktet for drap.

– Siktede ble pågrepet på sykehuset i natt, for å ha hensatt noen i hjelpeløs tilstand. Siktelsen er senere skjerpet til drap, sa påtaleansvarlig Eli Valheim under en pressekonferanse søndag kveld.

Hun vil ikke kommentere hva siktede har forklart i avhør, eller kommentere helsetilstanden hans. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Hans forsvarer sier at han samtykker til fengsling, ifølge NTB.

Valheim opplyser at politiet søndag formiddag har gjort avhør av avdødes familie per telefon.

Einar Råen er bistandsadvokaten til kvinnens familie. Han forteller til VG at han har hatt innledende samtaler med de etterlatte, men ønsker ikke å kommentere saken.

JURIST: Politiadvokat Eli Valheim er påtaleansvarlig i saken der en mann er siktet for drap på en kvinne i Åsane i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Både avdøde og siktede er født og oppvokst i Norge. Begge er fra Østlandet, men fra forskjellige steder. Siden i høst skal de ha vært studenter i Bergen, ifølge NTB.

Siktede ble sendt til Haukeland universitetssjukehus, der hans forsvarer, advokat Erik Johan Mjelde, snakket med ham i mange timer søndag. Advokaten sier til Bergens Tidende at dokumentene i saken er klausulerte.

– Min klient har det tøft. Han har samarbeidet med politiet og forklart seg i avhør. Han vil akseptere varetektsfengsling i morgen, sier Mjelde.

I avhøret skal mannen ha kommet med opplysninger som ga politiet grunnlag for å sikte ham for drap, ifølge NTB.

Bekymringsmelding

Det var med bakgrunn i en bekymringsmelding fra familien til personen som bor på adressen at politiet rykket ut til stedet.

De ble funnet av huseieren, som hadde tatt seg inn i leiligheten sammen med to andre beboere i bygget etter bekymringsmeldinger fra kvinnens mor, skriver Bergensavisen.

Siktede skal ha bodd i samme leilighet som avdøde, men de skal ikke ha vært kjærester. 19-åringen er tidligere ikke straffedømt.

Mannen ble funnet i et rom, mens kvinnen lå død i en seng på soverommet. Ifølge de som fant dem, var dynen pakket pent rundt kvinnen.

– Politiet gjennomfører søndag rundspørring i området og har gjort en del vitneavhør av naboer til avdøde. Politiet planlegger også å gjennomføre vitneavhør av avdødes nærmeste familie i dag. Familien er ikke bosatt i Bergen, og har fått tildelt en pårørendekontakt i politiet, skrives det i pressemeldingen.

POLITI PÅ STEDET: Sivilt politi forlater søndag formiddag huset hvor kvinnen ble funnet død i bydel Åsane samme natt. Foto: Paul S. Amundsen

VILLASTRØK: Det er rolig på stedet da VG er der søndag formiddag. Foto: Paul S. Amundsen

Mer om

 1. Vest politidistrikt
 2. Åsane
 3. Bergen

Flere artikler

 1. Vil ha rettspsykiatrisk vurdering av drapssiktet 19-åring i Bergen

 2. Siktet for drap på mor: Vil kartlegge sønnens psykiske helse

 3. Dødsfallet i Verdal: Mann og kvinne siktet for vold – sitter i avhør lørdag kveld

 4. Sønn siktet for drap på mor i Oslo

 5. Kristiansand-drapet: Flere pågrepet

Fra andre aviser

 1. Mann pågrepet og siktet for drap på kvinne i Åsane

  Aftenposten
 2. Mann (19) siktet for drap på kvinne (20)

  Bergens Tidende
 3. Kvinne funnet død i leilighet i Åsane i Bergen

  Fædrelandsvennen
 4. Drapssiktet 19-åring i Bergen varetektsfengslet i fire uker

  Aftenposten
 5. Drapssiktet student avhørt: – Han har det vanskelig

  Bergens Tidende
 6. Drapssiktet 19-åring skrev notat til dommeren

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no