Sykepleier anmeldt for sex med pasient

En sykepleier fra bergensområdet blir gransket av politiet og Helstilsynet etter at han skal ha hatt seksuell kontakt med en pasient.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Saken er meldt til Helsetilsynet, og den er også politianmeldt, sier Trond Søreide, personal- og organisasjonsdirektør i Helse Bergen til Bergens Tidende.

Søreide ønsker ikke å gå inn på hva sykepleieren skal ha gjort, men sier vedkommende ikke lenger arbeider i Helse Bergen.

Anmeldt i oktober

Politiet bekrefter at de etterforsker saken, som de fikk inn allerede i oktober.

I et brev datert 25. oktober ber Fylkesmannen om at Statens helsetilsyn vurderer om det er grunnlag for såkalt administrativ reaksjon overfor pleieren.

I brevet kommer det ifølge bt.no også frem at Helse Bergen besitter en mobiltelefon der det kan være opplysninger som er relevant for saken.

Mobil-innhold

Både politi og Helsetilsynet vil få tilgang til innholdet i mobiltelefonen, ifølge brevet som er undertegnet av fylkeslege Helga Arianson i Hordaland.

Tidlig i desember avslørte VG at en medarbeider på Blakstad sykehus i Asker hadde hatt et seksuelt forhold med en pasient ved det psykiatriske sykehuset i flere måneder.

Seksuell kontakt mellom helsepersonell og pasienter er en av de mest vanlige årsakene til at helsearbeidere mister sin autorisasjon i Norge. Den vanligste årsaken er bruk av rusmidler.

En gjennomgang VG gjorde i fjor, viser at mellom 2001 og 2011 har 79 helsearbeidere mistet autorisasjonen etter å ha utnyttet pasienter seksuelt. De fleste av disse var leger, og menn i 40-60-årsalderen er overrepresentert.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder