KULEHULL: På uteserveringen er det synlige spor etter skyteepisoden. Foto: Leserfoto

Åtte pågrepet og siktet etter skyteepisode ved uteservering i Lørenskog

LØRENSKOG (VG) Et kulehull i glassveggen vitner om skuddene som ble avfyrt inn mot uteserveringen på restaurant Egon i Lørenskog. Flere personer er pågrepet.

Publisert:

Åtte personer er pågrepet og siktet for innblanding etter at det ble løsnet skudd ved kjøpesenteret Tiraden i Lørenskog torsdag kveld.

Det bekrefter operasjonsleder Bjørn Roger Sønsterud i Øst politidistrikt til VG.

– De pågrepne sitter i arresten i påvente av avhør, og for øvrig jobber vi nå med å samle inn vitneopplysninger, sier Sønsterud.

Et vitne til skyteepisoden forteller at to grupperinger med menn skal ha begynt å bråke utenfor uteserveringen til restaurant Egon som ligger på Triaden senter i Lørenskog.

– En av mennene kastet en stol og det endte med en vill slåsskamp. Så ble det løsnet flere skudd, forteller et øyenvitne til VG.

På bilder fra åstedet er det synlig at flere av rutene på uteserveringen til Egon er knust.

– En mann som satt på uteserveringen var nær ved å bli truffet. Det var ikke langt unna, forteller vitnet. En rute like bak mannen skal ha blitt knust av en kule.

Politiet rykket til stedet, og sperret av et større område rundt restauranten. På et punkt var det seks politibiler, seks ambulanser, hundepatruljer og luftambulanse til stede, ifølge vitneopplysninger som er gitt til VG.

Flere pågrepet

– Det ble meldt om skyting på stedet, og det er nå bekreftet. Det ble avfyrt skudd av flere personer som har reist fra stedet, sa politiets innsatsleder Roy Alkvist på stedet sent torsdag.

Politiet bekrefter at det er gjort pågripelser av personer som har vært involvert. De kan ikke bekrefte om det dreier seg om et gjengoppgjør.

– Slik jeg forstår nå er det avfyrt skudd inn mot uteserveringen på dette spisestedet, sier Alkvist til VG.

– Var det fare for gjester på stedet?

– Det er klart at hvis det skytes inn der folk sitter og spiser så kan det være farlig ja.

Trolig ingen skadet

Såvidt politiet har brakt på det rene ble ingen skadet i skyteepisoden. De vil nå bruke kvelden og natten til å sikre spor på stedet og forteller at de er interessert i flere biler som skal ha vært involvert i hendelsen.

– Vi er åpne for at det kan ha vært flere involvert, sier operasjonsleder Sønsterud til VG.

Natt til fredag forteller Sønsterud at ingen skadede har meldt seg. Politiet har igangsatt taktisk etteforskning. Blant annet har de tatt beslag i flere tomhylser fra åstedet, uten at Sønsterud ønsker å kommentere hvor mange skudd som har blitt avfyrt.

Han har heller ingen kommentar til hvorvidt noen skytevåpen er funnet eller beslaglagt.

VG har vært i kontakt med daglig leder på Egon som henviser til politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder