TAGGET PÅ KIRKEN: Her er noe av taggingen som ble påført Langevåg kirke i Sula kommune sør for Ålesund natt til søndag.
TAGGET PÅ KIRKEN: Her er noe av taggingen som ble påført Langevåg kirke i Sula kommune sør for Ålesund natt til søndag. Foto:Lars Nikolay Riksheim,

Taggingen på Langevåg kirke: Politiet: Mann ble ikke utsatt for taggervold - hadde ramlet

Operasjonsleder: – Ikke snakk om noen voldshandling

INNENRIKS

SULA/OSLO (VG) Mannen som hevdet at han ble angrepet av taggerne hadde i virkeligheten falt og slått seg. Han var selv med på taggingen, opplyser politiet.

Publisert: Oppdatert: 09.08.15 23:49

Tidlig søndag morgen fikk politiet melding om en hendelse ved Langevåg kirke i Sula kommune sør for Ålesund. En mann forklarte at han ble angrepet av ukjente personer da han tok dem på fersken mens de tagget på kirken. Nå viser det seg at mannen, som er i 30-årene, diktet opp forklaringen.

– Politiet har nå etterforsket saken og gjennom avhør fått klarhet i at det ikke dreier seg om noen voldshandling. Han som innledningsvis ble omtalt som fornærmet i saken hadde ramlet og slått seg sent på natten. Når det gjelder tagging på kirken, har vi også fått klarhet i gjennom avhør at vi kan utelukke andre personer. Det er han som skadet seg sammen med et par andre karer som står bak taggingen, sier operasjonsleder Tor Andre Gram Franck i Sunnmøre politidistrikt.

Han opplyser at politiet mandag vil ta noen vurderinger når det gjelder eventuelle ytterligere etterforskningskritt.

Annen forklaring først

Politiet fikk melding om saken natt til søndag klokken 03.38.

– De opplysningene vi har, har vi fått fra mannen som ble angrepet av for oss ukjente personer som tagget på kirken. Han forteller at de slo og sparket ham, sa operasjonsleder Jon Kåre Flo ved Sunnmøre politidistrikt til VG tidlig søndag.

Denne forklaringen fikk kirketjener Lars Nikolay Riksheim til å reagere.

– Taggingen er nå så, dette kan vi ordne. Men det alvorlige er at de går så voldsomt løs på en uskyldig person som bare gir beskjed om at dette ikke er greit, sa Riksheim til VG tidligere.

Alvorlige skader

Mannen ble først hentet i ambulanse og lagt inn på sykehus i Ålesund.

Men skadene var såpass alvorlige at han måtte fraktes videre til sykehuset i Molde for behandling.

– Han har fått kjeveskader og en skade i nesen. Vi regner med at han kan ha kjevebrudd, opplyser operasjonsleder Flo tidlig søndag.

Politiet sendte en patrulje til stedet for å undersøke saken, blant annet innhente overvåkningsvideo fra området, og sikre spor på stedet.

Trolig avbrutt

Riksheim har selv både sett og dokumentert taggingen på kirken.

– Det er forholdsvis enkel tagging, gjort med en farge, og ikke noe spesielt avansert tegning av bokstaver. De har tagget på to sider av kirken, i front og mer på siden, som kan være synlig fra veien, og ikke minst fra en stikkvei som går forbi, sier kirketjeneren.

Av den teksten som han kan tyde, er ordet «fuck»:

– Her kan det vel se ut som om taggerne er avbrutt. Det kan også se ut som om de har tagget på et skilt tilhørende et byggfirma som oppfører boliger like ved. Her kan det se ut som noen signaturer.

Han antar at kirken nå vil sette i verk tiltak for å fjerne tilgrisingen av Langevåg kirke:

– Vi må til med spesialrens og sikkert flere lag med maling for å få dette ordentlig igjen, sier han.