LITT FOR TRANGT: Her stoppet det for Høres valgkampbod. Uhellet fikk ingen konsekvenser for hverken broen eller togtrafikken. Solbergs portrett kan skimtes på siden. Foto: TIPSER

Her stoppet statsministerens valgkampbod

Under tre uker før stortingsvalget, og med statsministeren på vei til byen, ble en av Høyres valgkampboder sittende fast i en jernbanebro i Drammen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Politiet ble varlset om kollisjonen klokken 11.24 fredag formiddag.

– Vi fikk beskjed om at det var en uregistrert anleggshenger som hadde truffet brua. Alt skulle være i orden, og vi var aldri på stedet, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Sør-Øst politidistrikt.

– Dere var ikke klar over at det var statsministerens valgkampbod, altså?

– Oisann! Nei, det var vi ikke, sier operasjonslederen.

Les også: Sp-veteran beklager luestunt

Erna Solberg skal til Drammen fredag for å delta på Elvefestivalen, men var ikke selv involvert i ulykken, sier rådgiver og statssekretær Sigbjørn Aanes til VG.

– Statsministeren var nok i en helt annen del av landet når dette skjedde. Jeg håper det gikk bra med alle som var i bilen, skriver han i en SMS.

Solberg på Facebook: Ba om kjolehjelp - det ga resultater

Bane Nor har ikke funnet skader på broen, og togtrafikken fortsatte som normalt.

– Vi er spent på om de fikk hengeren gjennom ved å kjøre rett frem eller om de måtte sette bilen i revers. I såfall blir det den eneste reverseringen fra Høyre i valgkampen, skriver Aanes.

Han tror ikke partiets oppslutning vil påvirkes noe særlig av at valgboden var satt ut av spill.

– Heldigvis har vi mange av disse rundt om kring i hele landet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder