ENGASJEMENT: Ord basert på meldinger med emneknagg #jegharopplevd. Foto: Ordsky avJari Bakken,

Hundrevis avslører trakassering på arbeidsplassen- nå sprer #jegharopplevd seg til utlandet

Over 15.000 meldinger deles på Twitter med #jegharopplevd. Nå krysser emneknaggen landegrensen.

Monica Bring Estensen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

På få dager har norske kvinner delt flere tusen historier om erfaringer med seksuell trakassering under hashtagen #jegharopplevd. I perioden 15.april klokken 13.00 til fredag klokken 10.00 ble det delt totalt 14683 meldinger fra 4708 unike brukere, inkludert retweets.

** 575 av tweetene forteller om hendelser inkluderer ordene «jobb», «sjef» eller «kollega»

** 195 inneholder «byen» eller «fest»

** 132 meldinger inneholder ordet «hore»

KOMMENTAR: Shazia Sarwar: – Kan ikke tro det jeg leser

Kampanjen startet av det feministiske tidsskriftet Fett «for å synliggjøre et problem mange kjenner på kroppen». Redaktør Hilde Sofie Pettersen sier at det hele spinner ut av «Trygdekontoret»-debatten som fulgte etter at Kari Jaquesson ble porno-parodiert av NRK-programmet med Thomas Seltzer i spissen.

LES OGSÅ: #jegharopplevd å bli forsøkt avkledd på dansegulvet

– Genial

Nå har bølgen nådd utenlandske medier, og danske kvinner er blant dem som nå deler sine erfaringer om trakassring under emneknaggen #JegHarOplevet.

– Her har Norge gått i front med emneknaggen, som er genial fordi det gir en mulighet til å sette fokus på og snakke om sex-trakassering, uten at man blir satt i bås som en rødglødende rødstrømpe. Det gjør det lettere å snakke om det, og mange nye stemmer kommer til. Det er viktig og nødvendig hvis det skal skje forandringer, sier nestleder i Dansk Kvindesamfund Ulla Tornemand til Danmarks Radio.

Ifølge SSBs levekårsundersøkelse for 2013 blir hver tiende unge kvinne jevnlig seksuelt trakassert. I befolkningen totalt er antallet fem prosent.

https://twitter.com/VildeOslo/statuses/588478127959101440

Har du blitt utsatt for seksuell trakassering?Del dine erfaringer her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder