Foreløpig ingen kjent relasjon mellom ofrene

Mann pågrepet for dobbeltdrap

MANGLERUD/GRØNLAND (VG) Mannen som er pågrepet for dobbelt knivdrap har en relasjon til begge ofrene, men de som ble drept skal ikke ha kjent hverandre.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mannen i 50-årene er siktet for to knivdrap i Oslo onsdag morgen. Først ble en norsk kvinne drept på Manglerud, deretter ble en norsk mann av utenlandsk opprinnelse drept på Grønland.

– Slik saken står nå, så mener vi at det ikke er noen relasjon mellom ofrene, men gjerningsmannen har en relasjon til ofrene. Sammenhengen mellom sakene er knyttet til gjerningsmannen, sier leder Grete Lien Metlid ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til VG.

Politiet mener det er for tidlig å si noe om motivene for drapene. Den pågrepne er av utenlandsk opprinnelse. Han er kjent av politiet fra andre saker.

ÅSTED 1: Politiet fikk melding klokken 07.38 onsdag om at en kvinne var knivstukket og drept i Beiteveien på Manglerud. Foto: Bjørnar Tommelstad , VG

Pågrepet onsdag formiddag

Politiet har foreløpig ingen andre mistenkte.

– Slik det er nå er det én person som er knyttet til disse to hendelsene. Jeg kan ikke gå ut nå og si at vi leter etter noen flere, sier hun.

Nobels fredspris deles ut i Oslo i morgen og politiet er i høy beredskap på grunn av den spente situasjonen i Europa. De er imidlertid klare på at det som skjedde onsdag er to ordinære drapssaker.

Bakgrunn: To personer knivdrept i Oslo

Det var klokken 07.38 onsdag morgen at politiet fikk den første meldingen. Denne gikk på at en kvinne var knivstukket i Beiteveien på Manglerud i Oslo. Kvinnen døde senere av skadene.

Bare 43 minutter senere, klokken 08.21, kom neste melding om at en mann var knivstukket i Breigata i Grønland. Han ble enere erklært død på sykehus. Oslo-politiet kalte onsdag ut alle tilgjengelige ressurser.

I etterkant av de dramatiske meldingene ba Oslo politidistrikt om assistanse fra nabodistriktene i jakten på en konkret bil. Mannen ble imidlertid pågrepet på en adresse i hovedstaden.

ÅSTED 2: Klokken 08.21 fikk politiet melding om et nytt knivdrap på Grønland, 43 minutter etter drapet på Manglerud. Foto: Jan Petter Lynau , VG

Drept utendørs

Det er i cirka fem kilometer mellom de to åstedene, og det går t-bane direkte fra Grønland til Manglerud.

VG Direkte: Følg utviklingen her!

– Begge drapene har skjedd utendørs. Vi har kontakt med mange vitner, det er mange personer som har tatt kontakt med politiet. Vi har opprettet en tipstelefon, og det er fortsatt viktig at de som har opplysninger kontakter politiet, sier Lien Metlid.

Politiet ber folk som har sett noe, eller har opplysninger om drapene, om å ta kontakt på telefon 22 66 96 00.

Se hele pressekonferansen under:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder