VÅDESKUDD: En politistudent avfyrte et vådeskudd på trening i Stavern i april. Bildet viser pistoltrening på Politihøgskolen i Kongsvinger. Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix

Vådeskudd på Politihøgskolen

En bachelorstudent avfyrte et vådeskudd under våpentrening i Stavern i april.

Geir Molnes
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er selvsagt dumt at det går av skudd på skytebanen som ikke er planlagt. Det skal ikke skje. Studenten fikk seg en aha-opplevelse, og det ble også en påminnelse for instruktøren, sier seksjonsleder Eirik Rosø ved Politihøgskolen til VG.

Han forteller at episoden skjedde på skytebanen under opplæring for bachelorstudentene. Det var en av studentene som avfyrte skuddet.

– Det ble tatt et kontrollert avtrekk i forbindelse med tømming av våpenet. Våpenet skulle egentlig være tomt. Det er en prosedyrefeil som skjedde på skytebanen under kontrollerte former, sier Rosø.

Les også: Seks politimenn straffet for vådeskudd

Glemte å tømme våpenet

Han opplyser at hendelsen fant sted 11. april, da en av studentene fikk beskjed om å tømme våpenet sitt for ammunisjon. Vedkommende tok ut magasinet og la det i lommen. Studenten pekte mot der skyteskivene sto og fyrte av våpenet.

Les også: Overbetjent skjøt vådeskudd med pistol han visste var ladd

– Det er vanlig prosedyre for å verifisere at våpenet er tomt. Det studenten hadde glemt å gjøre var å ta ladegrep og ta ut kulen som lå i kammeret. Det skal bare si klikk, men det viste seg å være en kule i kammeret, sier Rosø.

– Trygge omgivelser

Han kan ikke huske sist gang at en lignende episode fant sted på Politihøgskolen.

Les mer: Politimann hostet kraftig og skjøt i gulvet

– Det er litt dumt at dette skjer på det stedet som skal lære opp politifolk til riktig våpenbruk?

– Ja, eller så kan du si at hvis skal skje, så er det bra at det skjer der. Det er helt trygge omgivelser, og utgjør ingen fare for noen personer. På skytebanen vil sånne ting kunne skje, sier seksjonslederen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder