LYKKELIG GJENG FRA VERDENS GANG: Her feirer administrerende direktør og ansvarlig redaktør Torry Pedersen (midten) med flere av sine ansatte etter at VG stakk av med flere av de gjeveste prisene under kveldens utdeling i Bergen. Fra venstre bak: digitalredaktør Ola Stenberg, seksjonsleder samfunn Anders Sooth Knutsen, journalist Synnøve Åsebø, journalist Maria Mikkelsen, nyhetssjef VGTV Ole N. Olsen, vaktsjef Linn Bratvold, utgavesjef Svein Kjølberg. Fra venstre foran: Redaksjonssjef VG+ Espen Olsen Langfeldt, redaktør VG Helg Jane Throndsen, publisher Torry Pedersen, grafisk designer Simen Grytøyr, redaktør i VGTV Helje Solberg. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Prisdryss over VG under Nordiske mediedager

BERGEN (VG) VG stakk av med flere priser under kveldens MBL-konferanse i Bergen, blant annet for Årets nettsted, avismagasin og avis.

 • Eivind Lindkvist Johansen
 • Hallgeir Vågenes

Artikkelen er over fem år gammel

Onsdag kveld ble det delt ut flere prestisjetunge priser i forbindelse med Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) sin årskonferanse og Nordiske mediedager i Bergen.

VG var nominert i flere kategorier, blant annet for årets avis, nyskapning og nettsted.

Se sendingen i opptak her!

Til slutt stakk VG av med tre av de gjeveste prisene: Årets nettsted, Årets avismagasin og Årets avis.

Protokoll: Hva synes du om VG? Kom med din mening her! Både ris og ros er velkommen!

– Det er utrolig hyggelig at vi vinner for Årets avis, nettsted, magasin, men også langformfortellinger som Odin og VG Direkte, samt Roar Hagen for Årets avistegner og NTB-språkprisen til Dæhli, sier Torry Pedersen, administrerende og ansvarlig redaktør i VG.

Pedersen mener det er ekstra fint at avisen får anerkjennelse for at den utvikler seg innenfor alle sjangre, og at VG våger å satse på flere forskjellige fronter.

– Jeg må også takke alle de i VG som jobber hardt hver dag for å levere et veldig bra produkt.

Artikkelen fortsetter under bildet!

HELT SJEF: Torry Pedersen, VG's administrerende og ansvarlige redaktør, jublet heftig etter at VG gjorde storeslem under kveldens prisutdeling i Bergen. I bakgrunnen skimtes magasindirektør Jane Throndsen, som også kunne feire at VG Helg er årets avismagasin. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Vant for Odin og VG Direkte

VG-journalistene Synnøve Åsebø og Maria Mikkelsen vant Årets digitale historie for sin artikkelserie om mobbeofferet Odin, som tok sitt eget liv, kun 13 år gammel.

– Vi er veldig glade for denne prisen. Tom Byermoen har gjort en fantastisk jobb med å presentere saken digitalt, og skal ha mye av æren for at saken ble så godt lest, særlig på mobil. Den er nå lest av 1,5 millioner. Takk også til VGTV-journalist Natalie Remøe Hansen og fotograf Line Møller, sier prisvinner Mikkelsen.

Forsiden til VG Helg i forbindelse med Odin-saken vant også i kategorien Årets featureside.

PS! I bunn av saken finner du en oversikt over alle prisene VG har vunnet så langt i år.

Prisen for Årets nyskapning gikk til VG Direkte.

– VG Direkte startet med 22. juli og den store utfordringen det var å samle så mye informasjon i tekst og levende bilder. Og ikke minst besvare alle spørsmål folk hadde. Etter å ha brukt VG Direkte på en rekke hendelser etterpå gjorde vi det i 2014 til en døgnbemannet 24/7-tjeneste. Det har satt en ny standard for løpende nyhetsdekning, og vi jobber hardt for å gjøre VG Direkte enda bedre, sier digitalredaktør Ola Stenberg onsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet!

LYKKELIGE PRISVINNERE: Journalistene Synnøve Åsebø (t.v) og Maria Mikkelsen tok imot prisen for Årets digitale historie for Odin-saken. Lederen for VGs samfunnsseksjon, Anders Sooth Knudsen, var også til stede under dagens prisutdeling i Bergen. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Vant flere avispriser

For tredje år på rad vant også VG Helg prisen for Årets avismagasin.

VANT: Årets magasincover. Foto:VG,

– Jeg er så glad. Så stolt over alle i VG Helg som blør for drakta. Som ønsker å skape uforglemmelig journalistikk, bilder og design. Prisen er en inspirasjon til å jobba enda hardere for å lage lørdagsmagasin som vi fortsatt velger i helgene, sier magasindirektør Jane Throndsen.

Årets magasincover: VG Helg for forsiden til saken «Marerittreisen» om flyselskapet Norwegian.

Årets sportsside: VG-sporten for sin «Best games never».

Språkpris til Dæhli

Blant kveldens prisvinnere var også VG-kommentator Truls Dæhli. Han stakk av med NTBs gjeve språkpris.

– Det er veldig kjekt og hyggelig. Jeg har jo levd av språket i hele mitt liv. Det er det som har vært jobben min og da er det spesielt hyggelig å få en pris som tar utgangspunktet i språket.

I juryens begrunnelse berømmes Dæhli for fin rytme, driv og god dramaturgi i språket - i tillegg til snedige avslutninger.

– Hvor viktig er språket for deg som journalist?

– Det er ikke det viktigste – innholdet vil alltid være det viktigste, men språket kan løfte frem innholdet på en veldig god måte. Det kan også torpedere innholdet hvis språket er dårlig, så jeg har blitt mer og mer bevisst på det etter hvert.

– Det skal veldig mye til for at jeg blir fornøyd med det jeg skriver, så det tyder på at språket er blitt viktigere for meg.

– Det skal veldig mye til for at jeg blir fornøyd med det jeg skriver, så det tyder på at språket er blitt viktigere for meg.

Dette har vi vunnet i år

23.1.15:VG-lista på Sortland kåres til årets event

31.1.15:NODA-prisen til VG for «Dødsdykket». I kategorien «Storytelling» går VG til topps med «Dødsdykket», en fortelling om dykkerne som døde og ble skadet i ulykken i Pluragrotta utenfor Mo i Rana i mars i fjor.

28.2.15:Designpris for Magnus-genseren

11.3.15:VG er vinner av Den store journalistprisen - en av de høyeste utmerkelsene innen norsk presse, og er blitt delt ut i over 20 år. 16 ulike prosjekter, enkeltjournalister og redaksjoner var nominert til journalistprisen 2015. VGs journalister Synnøve Åsebø og Maria Mikkelsen gikk i av med seieren for historien om Odin. Les den prisvinnende reportasjen her.

13.3.15:VGs Espen Rasmussen er årets beste fotojournalist

15.3.15:Prisdryss for avisdesign til VG Helg

18.3.15: Bronse i Molifiej 23 for «Spillet om Norge»

22.3.15:SKUP-diplom til VG for avsløringen om at noen av landets fremste eksperter siden 2005 har gransket hver eneste dødsulykke på norske veier – uten å dele sine rapporter med de etterlatte.

21.4.15:To av tre av Riksmålsforbundets priser til VG. VG Helg-journalist Marte Spurkland henter hjem Riksmålsforbundets lytterpris til VG, med podcasten «Helgestart med Marte Spurkland».

21.4.15:VG vinner to priser under European Digital Awards

6.5.15:Årets avistegning til VGs Roar Hagen.

Mer om

 1. Medier

Flere artikler

 1. VG er vinner av Den store journalistprisen

 2. VG Helg ble historisk: – Det har aldri skjedd før

 3. Medieprisene: VG Årets avis og årets  nettsted

 4. VGs redaksjonelle regnskap 2015 – det vi er stolte av i året som gikk!

 5. Nordisk pris til VGs datajournalistikk - Tvangsloggene

Fra andre aviser

 1. Pris til Fædrelandsvennen

  Fædrelandsvennen
 2. Gullparaplyen til «Lykkelandet»

  Bergens Tidende
 3. Arbeiderpartiet vil skattelegge Facebook og Google - og bruke pengene på norsk journalistikk

  Aftenposten
 4. Nye medier utfordrer regimevennlige propagandister. Her er fem punkter for å forstå russiske medier

  Aftenposten
 5. Knut Olav Åmås skriver: Hvilke 22/7-oppgjør er det som ikke er tatt?

  Aftenposten
 6. Det er Forbrukerrådets advarsler som er farlige, ikke solkremen. Smør i vei!

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no