Trond Giske skilles

(VG Nett) Kultur- og kirkeminister Trond Giske (39) flytter fra kjæresten gjennom ti år, Anne Grethe Moe (35).

Camilla Ryste
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

SLUTT: Trond Giske og Anne Grethe Moe har vært et profilert par. Her er de på permieren til den norske filmen Izzat i oktober. Foto: Trond Solberg

Paret har datteren Una (2 ½ år) sammen. Giske flytter i disse dager ut av familiens leilighet, og inn i en av Stortingets pendlerleiligheter.

Giske og Moe har vært sammen i over ti år. Se og Hør skriver at de skilles som venner, uten noen form for dramatikk.

De har vært et profilert par, og er blant prinsesse Märtha og hennes ektemann Ari Behns beste venner. De har ofte vært med på premierer og andre kjendis-fester.

Flere skilte

Flere andre av Regjeringens medlemmer er også skilt. Giskes partikollega, likestillingsminister Karita Bekkemellem, ble i fjor vinter skilt fra Jon Orheim etter 11 års ekteskap.

Både kunnskapsminister Øystein Djupedal, utviklingsminister Erik Solheim, olje- og energiminister Odd Roger Enoksen og arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen er tidligere skilt. Alle har stiftet nye familier.

Da Karita Bekkemellems ekteskap tok slutt i fjor, sa flere samlivseksperter til VG at politikere kan være ekstra utsatt for samlivsproblemer.

- Politikere har uforutsigbare liv, og de må være tøffe for å ta på strak arm all oppmerksomheten som kommer i både med- og motvind. Det er vanskelig for politikere og deres ektefeller å oppdatere samlivet sitt, mener samlivsekspert Solveig E. Vennesland.

Et annet problem er at ektefellen til en politiker som regel må finne seg i å «dilte etter», mener hun.

Samlivsekspert Åsa Rytter Evensen tror også at politikernes hektiske liv kan gjøre ekteskap vanskelig for mange.

- Jo mer man reiser og jobber sent, jo større er risikoen for at det går galt. Dessuten blir enkelte politikere utsatt for veldig mange andre mennesker, og det kan være lett å falle for andre når man til de grader er på farten, sier Rytter Evensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder