DRAMA: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fikk i Kautokeono torsdag en sledetur med rein de sent vil glemme. Kronprinsens rein fikk det travelt og veltet i en sving, hvorpå kronprinsen løp etter for å ta igjen reinen . Han fikk hjelp av noen hjelpsomme tilskuere til å fange dyret. Også for Mette-Marit endte sledekjøringen i velt, men hun fikk hoppet av før sleden veltet. Foto: Lise Åserud/SCANPIX

Knall og fall for Kronprinsparet på viddetur

Vidda viste seg fra sin nest beste side og bød på dramatikk da kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit torsdag besøkte reindriftsutøvere i Kautokeino.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Da kronprinsen skulle sitte på reinsleden til Ante Johan Mahte i Ardni-siidaen utenfor Kautokeino, skvatt den staselige kjørereinen og bykset av gårde med en veltet slede på slep.

I fullt firsprang satte kronprinsen etter slede og rein med én tanke i hodet:

- Det var jo å prøve å ta igjen den reinen da. Den hadde gått av gårde litt. Men jeg fikk hjelp av noen som sto der. De var flinke og fikk fatt i den, så det gikk greit, forteller en lattermild kronprins etter det lille opptrinnet i sameleiren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Lise Åserud/SCANPIX

LES OGSÅ:Mette-Marit trøstet Nils Åke (5)

Også for Mette-Marit endte sledekjøringen i velt.

- Den reinkjøringen var ikke min sterkeste side. Men på snøskuter liker jeg å kjøre litt fort, innrømmet kronprinsessen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder