LETEAKSJON: Politi og annet letemannskap leter for fullt etter en 61 år gammel savnet kvinne i Nedre Eiker. Kvinnens bil ble funnet nedsnødd ved et stort turområde søndag. Foto: Ole Christian Nordby
LETEAKSJON: Politi og annet letemannskap leter for fullt etter en 61 år gammel savnet kvinne i Nedre Eiker. Kvinnens bil ble funnet nedsnødd ved et stort turområde søndag. Foto: Ole Christian Nordby

61-åring savnet i Nedre Eiker

INNENRIKS

(VG Nett) Det letes fortsatt for fullt etter den 61 år gamle kvinnen som er savnet i Nedre Eiker. Søket vil trolig midlertidig innstilles rundt midnatt.

Publisert: Oppdatert: 06.01.08 22:18

Redningsmannskaper leter etter kvinnen i et skogsområde i Årbogen-traktene. Ved 22-tiden søndag kveld var det fortsatt ikke funnet noen spor etter kvinnen.

- Vi søker for fullt fortsatt, men vi vil ta en vurdering rundt midnatt og trolig da bestemme oss for en pause i letingen fram til mandag morgen. Det er mørkt og veldig ulendt terreng, og dette legger store begrensninger på våre søkemuligheter, opplyser operasjonsleder Tor Stein Hagen ved Søndre Buskerud politidistrikt til VG Nett.

Den siste sikre observasjonen av 61-åringen ble gjort lørdag formiddag da et familiemedlem så kvinnen og bilen før hun la ut på tur.

- Hun har vært borte siden klokken 10 lørdag formiddag, så vi frykter at noe kan ha hendt kvinnen. At hun har falt og ligger skadet et sted, opplyser operasjonsleder Tor Stein Hagen ved Søndre Buskerud politidistrikt til VG Nett.

Kvinnen er turvant og forholdsvis godt kledd, men minusgrader og snøfall gjør at politiet har satt inn alle tilgjengelige ressurser i letingen etter kvinnen.

- Det har falt minst 20 centimeter snø i området etter at kvinnen forsvant, og vi har nå bedt om bistand fra Røde Kors, ti hunder fra norske redningshunder og det vi kan få fra sivilforsvaret. I tillegg er vi ute med våre politihunder, sier Hagen videre.

- Timeglasset renner ut

Kvinnen som bor alene, har vært savnet siden lørdag morgen. Datteren, som har vært på en hytte på fjellet, ringte inn bekymringsmelding klokken 14.40 søndag. Deretter ble bilen til kvinnen funnet nedsnødd på Bjerkdokk parkeringsplass i Nedre Eiker.

- Vi har fortsatt håp om å finne kvinnen i live, men det er klart at i løpet av morgendagen vil timeglasset trolig renne ut. Det er et par minusgrader i det området vi leter i og hvis man er godt kledd og i god fysisk form kan man overleve i flere døgn, så håpet er der fortsatt avslutter Hagen til VG Nett.

(VG Nett/NTB)