ÅPENLYST: Et av de mange bildene Oppegård kommune har fått fra naboen til nakenstranden viser to onanerende menn. Bildene er unntatt offentlighet, og kommunestyrerepresentantene skulle egentlig ikke bla i billedmappen mens pressen var til stede, men noen av dem kunne ikke dy seg. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE

Erklærer krig mot sex-strand

KOLBOTN (VG) Sakspapirer som dette er ikke hverdagskost i utvalget for miljø og plan i Oppegård kommune.

Nå vil kommunen ha slutt på åpenlys sex på nakenstranden på Strandskog ved Bunnefjorden.

I går kveld møttes planutvalget for å diskutere saken, etter å ha mottatt en bunke med bilder som strandens naboer har tatt i løpet av sommeren.

- Bildene viser at problemet er større og alvorligere enn jeg har vært klar over, sier utvalgsleder Thomas Sjøvold.

- Uten at jeg har fordypet meg i dem, kan jeg si at de viser ulovlige handlinger som foregår helt åpenlyst. Dette er ikke akkurat noe vanlig problemstilling for et utvalg som vårt. Her finnes det ingen enkel løsning med to streker under, sier Sjøvold.

Utvalget fant da heller ingen trylleformel i går kveld, men erklærte enstemmig at de ville bruke tiden frem til jul til å tenke ut noen mulige løsninger for å bli kvitt sextrafikken.

Les også: Sommerkåte nudister i sexorgier på stranda

Naturister tar avstand

Oslo Naturistforening har tidligere tatt sterkt avstand fra aktivitetene på Strandskog, men svarer i et brev at det er lite de kan gjøre med saken så lenge de ikke har myndighet til å bortvise personer.

Strandskog ligger omtrent 15 kilometer sør for Oslo sentrum. Den eies av Oslo kommune selv om den ligger i Oppegård. Det ligger flere private eiendommer med strandlinje i nærheten.

Les også: Hver fjerde har hatt sex på stranden

Stranden har etter hvert blitt kjent som et møtested for såkalt «dogging», altså sex på offentlige steder.

«Noen som har begynt sesongen på Svartskog (Strandskog) ennå? Kanskje litt kaldt fremdeles, men lysten til å se og bli sett er desto større ...» skriver for eksempel en innsender på nettsiden Sol Debatt i april i år.

«Oh yes, nå skal det knulles», er et av svarene.

Les også: Tobarnsmor bøtelagt etter tvilling-sex på strand

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder