Fire personer funnet døde i buss

EKEBERG(VG Nett) Fire personer er funnet døde i en norskregistrert buss på Ekeberg i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

En politipatrulje kom tilfeldigvis over den norskregistrerte bussen ved en barnepark på Ekebergsletta. Da politimennene gikk nærmere for å undersøke bilen, gjorde de en grusom oppdagelse.

- De så at det var døde mennesker i bussen, sier operasjonsleder Britt Børve i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Saken fortsetter under bildet

SPERRET AV: Campingbussen står i enden av området som her er avbildet. Foto: Bjørnar Tommelstad


- Grusom sak

Bilen er gjennomsøkt, og til sammen fire personer er funnet døde. Politiet jobber nå med å komme i kontakt med de pårørende. Etter det VG Nett kjenner til har politiet kontaktet flere politidistrikter i forbindelse med varsling av pårørende.
- Vi ber om at pressen er forsiktige med bilder og opplysninger inntil vi har varslet de pårørende. Dette er en grusom sak, og

CAMPINGPLASS: Politi og brannvesen jobber på stedet. Foto: Endre Alsaker-Nøstdahl

vi ønsker ikke at de skal lese dette gjennom media, sier operasjonslederen.

Vet du noe om dette?Kontakt VG Netts journalister her

Politiet vil foreløpig ikke opplyse alder og kjønn på de omkomne. VG Netts journalist på stedet forteller at bussen står mellom Ekebergveien og Ekeberg skole på nordsiden av Ekebergsletta. Politiet har sperret av et større område. Ambulanse, politi og mye pressefolk er på stedet.

Ikke gassutslag

I et lite oppbevaringsrom under bussen er det lagret tre gassbeholdere.

Oslo brannvesen sier at det er gjort gassmålinger på stedet, men at det ikke har gitt noe utslag.

Brigadesjef Jarle Gustavsen i Oslo brann- og redningsetat sier til NRK at dette ikke nødvendigvis betyr at det ikke har vært en gasslekkasje.

Arne Evensen, daglig leder for Ekeberg Camping, er sterkt preget av det som har skjedd.

- Dette er en tragedie. Vi er rystet langt inn i sjelen og er på vei opp dit nå for å se om vi kan bistå med noe, sier Evensen til VG Nett.

Campingplassen på Ekeberg stengte 1. september, men campingområdet ble brukt til et amcartreff i helgen. Ifølge Arne Evensen i NAF Camping, som driver campingplassen, ble bilen funnet på et område som ble brukt til overnatting og parkering under biltreffet.

- Stedet ble brukt som overnattingsområde for deltakerne på amcartreffet. Men vi vet foreløpig ikke om personene som omkom i den tragiske ulykken, har noen tilknytning til biltreffet, sier Evensen til NTB.

Det har også vært et stort bruktmarked i området i løpet av helga.

Utrykningsleder Morten Wiik ved Krimvakta ved Oslo politidistrikt opplyser at det er vold- og sedelighetsavdeligen som etterforsker saken.

TRAGEDIE: Fire mennesker ble funnet døde i en hensatt buss på Ekebergsletta mandag. Flyfoto: Roar Dalmo Moltubak

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder