ANMELDT: De to hovedtiltalte i Alvdal-saken er anmeldt for overgrep mot et nytt barn. Ifølge anmeldelsen skal de to ha tilbrakt en del tid alene med det unge barnet. Foto: Daniel Sannum Lauten

Anklager Alvdal-tiltalte for overgrep mot spedbarn

Frykter overgrep fant sted i campingvogn

HAMAR (VG Nett) Barnets mor har fortalt barnevernet om seksualisert adferd og synlige skader som kan stamme fra grove seksuelle overgrep.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det er bakgrunnen for anmeldelsen som VG Nett omtalte mandag. Det er barnevernstjenesten i Oslo som anmeldte de to hovedtiltalte i Alvdal-saken, en 46 år gammel kvinne og 64 år gammel mann.

I 2006 og 2007 skal de to hovedtiltalte ved flere anledninger ha tilbrakt tid alene med det unge barnet. Barnet var bare et spedbarn da det fryktes at de første angivelige overgrepene kan ha skjedd.

Overgrepene skal ha skjedd i en campingvogn.

Etter at den hovedtiltalte mannen flyttet i 2007, skal det unge barnet ved flere anledninger ha vært alene med den hovedtiltalte kvinnen. Den siste gangen skal ha vært i 2009.

KONTAKT VG NETTS JOURNALIST OM OVERGREPSSAKER.

- Synlige skader

Barnets mor (25), som er datteren til den hovedtiltalte kvinnen, har fortalt at hun oppdaget en seksualisert adferd fra barnet etter besøk hos bestemoren og hennes tidligere samboer. Adferden skal ha vært spesielt rettet mot menn.

I tillegg skal barnet ha hatt synlige skader som kan være forenelige med grove seksuelle overgrep, ifølge moren.

Politiadvokat Sondre Halvorsen i Hedmark politidistrikt har tidligere bekreftet at politiet har mottatt en anmeldelse fra barnevernet. Han ønsker ikke å kommentere saken nærmere ettersom etterforskningen av saken er på et tidlig tidspunkt.

Bistandsadvokaten til det unge barnet, Tone Norderval, viser til at anmeldelsen er såpass fersk at hun ikke ønsker å kommentere den nærmere.

VITNET: Den 25 år gamle datteren til den hovedtiltalte kvinnen i Alvdal-saken, beskyldte moren for seksuelle overgrep mot seg selv og barnebarnet. Foto: Steinar Schjetne / Scanpix


- Overgrep sannsynlig

Barnevernet anmeldte de mulige overgrepene til politiet i starten av april.

Bydelsdirektøren som har anmeldt saken på vegne av barnevernet i den aktuelle bydelen i Oslo, ønsker ikke å kommentere saken.

- Men på generelt grunnlag kan jeg si at barneverntjenesten vår er en dyktig tjeneste. Når de går til anmeldelse i en sak, så skjer det på et godt barnevernsfaglig grunnlag og i henhold til barnevernsloven, sier bydelsdirektøren til VG Nett.

Etter det VG Nett får opplyst anser barnevernet det som sannsynlig at det unge barnet kan ha blitt utsatt for overgrep.

Bakgrunnen for dette er blant annet overgrepshistorikken til de to hovedtiltalte, som i Nord-Østerdal tingrett i vinter ble dømt til elleve og tolv års forvaring for grove seksuelle overgrep.

- Vage mistanker

Ifølge den hovedtiltalte kvinnens forsvarer, advokat Steffen Brandstad, inneholder ikke anmeldelsen konkrete og substansielle påstander, men målbærer nær sagt vage mistanker om at seksuelle overgrep kan ha funnet sted, skriver NTB.

Anmeldelsen fra barnevernstjenesten i Oslo er den andre som kommer i kjølvannet av behandlingen av Alvdal-saken i Nord-Østerdal tingrett i vinter.

VG Nett kunne i går avsløre at en voksen sønn anmelder faren (46), en av de andre tiltalte i den omfattende overgrepssaken, for grove seksuelle overgrep.

Vitnet i retten

Ankebehandlingen av Alvdal-saken går for Eidsivating lagmannsrett i disse dager. Begge de hovedtiltalte har delvis erkjent seksuelle overgrep, men de nekter for de fleste og de groveste tiltalepunktene.

Det unge barnets mor forklarte seg for lagmannsretten onsdag. Hun var kalt inn som vitne i saken. Da hun skulle forklare seg, ba hun om at hennes tiltalte mor måtte flyttes bak i rettssalen og dermed ut av syne for datteren.

I retten hevdet den 25 år gamle kvinnen at både hun og hennes barn har blitt utsatt for seksuelle overgrep fra den hovedtiltalte kvinnen.

De angivelige overgrepene som 25-åringen selv har blitt utsatt for, etterforskes av Romerike politidistrikt.

Forsvarer Brandstad var ikke overrasket over utfallene fra 25-åringen. Hans klient tar «kraftig avstand» fra beskyldningene.

- Det er beskyldninger vi er kjent med fra før. Deler av dem ble henlagt av politiet for seks-sju år siden. Det er ingen grunn til å feste større lit til dem i dag enn det var den gangen, sier Brandstad til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder