DRAMATISK: Det ble en dramatisk dag i retten da en av de fornærmede jentene skulle forklare seg tirsdag. Her er bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen og forsvarer Anniken Mellegaard i en heftig ordveksling. Foto: Roger Neumann

Frykter ny dramatisk dag i retten

Vurderer å sette inn ekstra politistøtte

ELVERUM (VG Nett) Et av vitnene i overgrepssaken i Alvdal har voldsalarm mot to andre vitner. Etter planen skal alle tre møte i Nord-Østerdal tingrett mandag.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Rekkefølgen på vitnene er litt klossete satt opp, sier bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen til VG Nett.

Vitnet som har voldsalarm er den 46-årige hovedtiltalte kvinnens eldste datter, en kvinne i 20-årene. Hun har tidligere også bodd på sperret adresse på grunn av ubehagelige episoder med de to andre vitnene.

Bistandsadvokaten frykter lignende scener som utspant seg i tinghuset på Elverum tirsdag. Da møtte en av de fornærmede jentene i saken sin tiltalte mor (46) bare minutter før hun skulle forklare seg for retten. Det endte med at hun ikke ønsket å forklare seg.

- Politiet og påtalemyndigheten gjorde ikke jobben sin da. Jeg frykter det kan skje igjen, sier Bohinen.

Grafikk: Tom Byermoen

Ny overgrepssak

Bohinen er bistandsadvokaten til den ene av de fornærmede jentene i overgrepssaken i Alvdal.

Det samme er hun for eldstedatteren i forbindelse med den nye overgrepssaken som politiet etterforsker. Minst et av de to vitnene som eldstedatteren har voldsalarm mot, etterforskes i denne saken.

Dette er overgrep som den hovedtiltalte kvinnen og andre personer skal ha begått mot eldstedatteren. Overgepene skal ha skjedd i en annen kommune på Østlandet på 90-tallet.

Politistøtte

Statsadvokat Iris Storås opplyser at hun ikke var klar over hvor alvorlig forholdet mellom de tre vitnene var.

- Dette var man ikke kjent med da vitnelisten ble satt opp. Nå skal vi se nærmere på det, og vurderer forskjellige løsninger, sier Storås til VG Nett.

Et av alternativene er å sette inn ekstra politistøtte for eldstedatteren, et annet alternativ er å sette vitnene opp på forskjellige dager.

Dommer Tom R. Urdahl opplyser at det ikke er rettens oppgave å sørge for at problemstillinger som man nå står overfor skal gå så smidig som mulig.

- Jeg regner med at politiet tar seg av dette, sier Urdahl.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder