Verdien på «Skrik» og «Madonna» er umulig å tallfeste, mener informasjonssjefen ved Munch-museet. Andre setter summer opp til

«Skrik» og «Madonna» stjålet

Fluktbilen funnet i ettermiddag

MUNCH-MUSEET (VG Nett) Edvard Munchs «Skrik» og «Madonna» ble stjålet fra Munch-museet på Tøyen i Oslo like etter kl. 11 i formiddag.

  • Elisabeth Breien Ellingsen
  • Håvar Bremer
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Ranerne forsvant fra museet i en svart Audi A6 i retning sentrum.

Fluktbilen - en mørk Audi A6 - er funnet ved Sinsen Tennisklubb i Oslo. Et vitne observerte at bilen ikke hadde noe kjennemerke foran. Kjennemerket som satt bak på bilen startet muligens med bokstavene CE, opplyser politiet.

- Jeg trodde det var en gal mann som ville ødelegge bildene. Han røsket i vaierne som bildet henger i og var helt vill, sier øyenvitnet Mary Vassiliou fra New Jersey utenfor New York.

Ved 13.30-tiden meldte NTB at politiet hadde funnet en maleriramme ved Carl Bernes plass. De setter rammefunnet i sammenheng med ranet.

Maskerte

- En person ringte oss og fortalte at hun hadde sett en sort Audi A6 lik den vi etterlyste på Carl Berners plass. Hun oppfattet at personene i bilen var maskerte. Da vi kom til Sukkertoppveien, fant vi en maleriramme, sier operasjonsleder Hilde Walsø i Oslo politidistrikt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder