SLOTTSPARKEN: Det var i denne parken en 15 år gammel jente skal ha blitt voldtatt på vei hjem fra fest natt til søndag. Foto: Jan Olav Schei

15-åring skal ha blitt voldtatt på vei hjem fra skolefest

(VG Nett) Politiet i Oslo er nedgravd i arbeid med voldtektssaker - denne helgen kom to nye anmeldelser, blant annet fra en 15 år gammel jente.

  • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over åtte år gammel


15-åringen skal ha blitt voldtatt natt til søndag i Slottsparken, og politiet ber alle vitner om å melde seg. Jenta er undersøkt, og har fått bistandsadvokat. Hun mener gjerningspersonen var av afrikansk opprinnelse.

- Jenta er veldig ung. Hun mener imidlertid at det var andre i området, så vi håper fortsatt at noen som har sett noe skal melde seg, sier fungerende politioverbetjent ved Oslo politidistrikt Ann Kristin Grostadhaugen til VG Nett.

Ifølge Grostadhaugen var jenta på vei hjem fra skolefest, og klokken var mellom 01.00 og 01.30 da overgrepet inntraff.

To anmeldelser i helgen

Også søndag morgen skal en 22 år gammel jente ha blitt voldtatt i Kirkegårdsgata på Grünerløkka i Oslo.

Hun ble kjørt til sykehuset med kuttskader, etter det politiet karakteriserer som en svært grov voldtekt: Jenta ble overfalt og voldtatt av to delvis maskerte menn.

LES OGSÅ: Politiet: Svært grov voldtekt i Oslo

Hun har nå fått oppnevnt bistandsadvokat fra Oslo Tingrett, men torsdag morgen er det fortsatt ikke noe nytt i etterforskningen.

Nedgang etter terrorangrepene

I 2010 ble det anmeldt 189 voldtekter i Oslo. Foreløpig er det bare antallet sedelighetsforbrytelser fra første halvår som er klart fra Oslo - en samlebetegnelse på alle seksualforbrytelser. det har vært 309 slike anmeldelser.

Det er imidlertid klart at politiet har fått flere voldtekts- og voldtektsforsøksanmeldelser første halvår i 2011 enn på tilsvarende tid i 2010.

LES OGSÅ: Minst 29 overfallsvoldtekter anmeldt i år

Etter en liten nedgang i voldtektsanmeldelser like etter terrorangrepene 22. juli, begynner politioverbetjent Grostadhaugen nå å merke at det tar seg opp igjen igjen.

- Vi har svært mye å gjøre med alle voldtektssaken. Det roet seg litt like etter terrorangrepene, men nå merker vi at det begynner å bli «vanlige» tider igjen, med en jevnt trykk av slike saker, sier Grostadhaugen.

VG har dessuten tidligere skrevet om at politiet kan bli tvunget til å nedprioritere blant annet voldtektssaker, for å kunne etterforske terrorhandlingen 22. juli.

Mye og tungt arbeid

VG skrev tidligere i år en rekke artikler om voldtektsbølgen som skylte over Oslo.

- En dramatisk økning i forhold til i fjor og tidligere år, uttalte politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt til VG Nett.

LES OGSÅ: Dramatisk voldtektsbølge i Oslo

Og fortsatt er Oslo-politiet nedlesset i arbeid.

- Vi har fryktelig mye å gjøre om dagen, med alle voldtektssakene. Og ikke bare er det store arbeidsmengder - dette er jo også veldig tunge saker å jobbe med, sier Grostadhaugen.

Flere artikler

  1. Eksplosjon i antall anmeldte sexforbrytelser

  2. Serievoldtektsmann på flukt

  3. Politiet: Ofte flere som medvirker i overfallsvoldtekter

  4. Ville du ha anmeldt en voldtekt?

  5. 2010: 881 voldtektsanmeldelser - 121 tiltalte | 2011: 1027 voldtektsanmeldelser - 120 tiltalte: Flere voldtektsanmeldelser i 2011 - færre tiltalte

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder