Utelukker ikke forbrytelse

Store politistyrker deltar i etterforskningen etter at en 12 år gammel jente ble funnet død klokken 23.30 torsdag ved Mørk gård i Heidrum i Larvik. Politiet utelukker ikke en forbrytelse.

Artikkelen er over 20 år gammel

Fredag ettermiddag ble jenta brakt til rettsmedisinsk institutt for obduksjon. Dete r foreløpig uklart når ressultatet av obduksjonen foreligger, melder NTB.

Dødsfallet etterforskes som mistenkelig. Tjenestemenn fra Kriminalpolitisentralen (Kripos) ankom natt til fredag området ved Mørk og har drevet undersøkelser på stedet der jenta ble funnet død. Jenta kommer fra Mørk som ligger i Hedrum i Larvik. Hun ble funnet i et skogholt vel en kilometer fra hjemmet sitt.

25 mann fra Larvik politidistrikt og 3 mann fra Kripos er satt inn i etterforskningen.

Politiet har allerede fått en del tips fra vitner. Folk i området begynte å ringe politiet fra klokken seks fredag morgen, opplyser politimester Svein W. Løsnæs ved Larvik politidistrikt til NTB.

- Alle som var i området torsdag ettermiddag og kveld bes ringe politiet på telefon 33 13 20 00, sa politimester Løsnæs på dagens pressekonferanse.

Skulle til venninne

Den siste observasjonen av jenta som politiet kjenner til, var torsdag klokka 18.45. Da var det en bekjent av familien som så henne. Jenta hadde en lysegrønn offroad-sykkel som ble funnet i samme område. Hun var iført blå piratbukser og hvit t-skjorte da hun ble funnet i et skogholt. Hun hadde også en ransel hvor det sto Manchester United og en sykkelhjelm med et leopardmerke foran.

- Vi vil komme i kontakt med alle som befant seg i området ved riksvei 304 mellom Lasken og Åsrum i tidsrommet 17.00 til 23.30 torsdag, sier politiinspektør Nissen-Sollie til NTB.

12-åringen dro hjemmefra ved 18.40-tiden torsdag. Hun skulle til ei venninne som bor en 20 minutters tur unna. De to skulle dra videre ut sammen for å bade i Goksjø.

Savnet

Men da ingen senere hørte noe fra den 12 år gamle jenta, tok foreldrene hennes kontakt med politiet og meldte henne savnet klokka 21.15. To og en halv time senere fant politiet henne død ikke langt fra riksvei 304 ved Mørk.

Politiet har ingen opplysninger om at jenta skal ha vært syk.

- Etter kort tid fant en patrulje først sykkelen, så den avdøde like ved grusveien, kl 23.30, vel en kilometer fra hjemmet, sier politiinspektøren Nissen-Sollie til VG.

- Kan hun være utsatt for en trafikkulykke?

- Det tror vi ikke. Men dødsårsaken er ikke kjent. Det er for tidlig å si om hun har ytre skader, sier politiinspektøren.

Det var en politipatrulje med hund som fant jenta. Et helikopter søkte etter jenta med varmesøkende kameraer. To hundepatruljer deltok også i letingen sammen med ti polititjenstemenn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder