ØNSKER KONTROLL: Styreformann Lars Sponheim i Norsk Tipping mener de økte problemene med spilleavhengighet skyldes bingoautomater og utenlandske nettspill. Foto: Espen Braata

ØNSKER KONTROLL: Styreformann Lars Sponheim i Norsk Tipping mener de økte problemene med spilleavhengighet skyldes bingoautomater og utenlandske nettspill. Foto: Espen Braata

Flere har alvorlige spilleproblemer

Etter tre år med Norsk Tippings automatmonopol har antall nordmenn med alvorlige spilleproblemer økt med 70 prosent. Men det er blitt mindre spilleproblemer sett under ett.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

87 prosent har ingen problemer, men det er de dårligst stilte som rammes hardest. Tallene fremkommer i en undersøkelse Synovate har gjort for Norsk Tipping om det norske folks spillevaner, skriver Aftenposten.

Les også: Færre norske spillavhengige

Synovate konkluderer med at graden av spilleproblemer sett under ett i befolkningen er blitt mindre siden 2005. Men det er bare en del av bildet siden det er blitt flere som har alvorlige problemer. Mens man i 2008 mente det var 48.000 eller 1,3 prosent som hadde alvorlige spillproblemer, er tallet i år vokst til 81.000, eller 2,1 prosent.

- Vi har sett en polarisering innenfor spilleavhengigheten. Flere har ingen problemer, mens flere har alvorlige problemer. Først og fremst skyldes dette utbredelsen av nettspill, men også andre spill som bingo og spilleautomater har økt omsetningen, sier Kristin Rogge Pran fra Synovate, forfatter av undersøkelsen «Spillevaner og spilleproblemer i befolkningen 2010».

Les også: Spillegale lurer «snille» automater

Styreformann Lars Sponheim i Norsk Tipping sier at veksten og problemene skyldes bingoautomater og utenlandske nettspill.

- Problemene oppstår i forbindelse med nett-, heste- og oddsspill. Jeg er fremdeles overbevist om at det er best å kanalisere spillingen inn under vår ansvarlighetslinje, sier Sponheim.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder