OMKOM: Ulykken skjedde på E6 ved Dynekilen i Sverige.

Kvinne falt 30 meter ned fra E6: − Tragisk ulykke, sier politiet

Kvinnen skulle krysse motorveien for å hjelpe en bilist – og falt 30 meter til sin død. Ulykken skjedde på en E6 nord for Strömstad.

Publisert:

Den 45 år gamle kvinnen som omkom tirsdag kveld, er norsk statsborger. De pårørende er varslet, opplyser polisregion Vest i Sverige.

Ved Dynekilen om lag 15 kilometer sør for grensen går E6 over en høy bro. Her fikk en eldre kvinne motorstopp. Den norske kvinnen kom i motsatt retning og stanset.

– Det synes som om hun ville hjelpe en trafikant i nød. Det er beundringsverdig, men forferdelig at det ender slik, sier politiets pressetalsperson Hans-Jörgen Ostler til VG.

Kvinnen tok på seg refleksvest for å krysse E6 i mørket. Men mellom veibanene, cirka 30 meter over bakken, er det et gap som er om lag 50 cm bredt.

Der falt kvinnen ned.

ULYKKESSTEDET: Bildet fra Google Streetview viser gapet mellom kjørebanene på motorveibroen. Bildet er ikke tatt i forbindelse med ulykken.

– Om hun ikke så mellomrommet eller om hun gled etter at hun klatret over rekkverket, vet vi ikke. Men det er en meget tragisk ulykke, sier Ostler.

Den svenske avisen Expressen meldte nyheten først.

Politiet fikk meldingen klokken 19.14 tirsdag. Dødsfallet utredes av politiet i Uddevalla.

Ostler vet ikke om den norske kvinnen var alene i bilen. Det er uklart hvor mye den eldre kvinnen hun skulle hjelpe, oppfattet av hendelsen.

VG retter: I de første opplysningene fra svensk politi onsdag kom det frem at bilen som den eldre kvinnen kjørte og Anette Michelle Schrøders bil kom i motsatte kjøreretninger og VG skrev dette i sin første sak om ulykken. I en senere sak skrev vi at de to bilene som var involvert sto etter hverandre i høyre kjørefelt. Etter intervju med svensk politi vet vi nå at begge bilene kom kjørende nordover i samme kjørebane og at de stanset i venstre kjørefelt.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no