TILBAKE PÅ FACEBOOK: Mannegruppa Ottar er nå tilbake på Facebook etter en stenging. På bilder: Administrator og opphavsmann Kay Erikssen. Foto: Trond Solberg VG

Mannegruppa Ottar oppe og går igjen

Den kontroversielle gruppa med over 58.000 medlemmer er tilbake på Facebook. Den var midlertidig nede, som følge av innhold i strid med Facebooks reglement, melder Dagbladet.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Gruppens administrator og opphavsmann Kay Erikssen bekreftet stengingen i en sms til Dagbladet. Erikssen sa til avisa at de jobbet med å stramme inn innholdet ytterligere og regnet med å være tilbake innen et par dager, da sannsynligvis med innskjerpede retningslinjer.

Nå er Mannegruppa Ottar tilbake på Facebook. Det var en stund umulig å søke opp gruppa, men nå er dette nok en gang mulig.

Husker du? Sophie Elise gikk til politiet.

Årsaken til stengingen var innhold i gruppen som strider mot Facebooks reglement, et regelverk Erikssen omtaler som strengere enn norske lover.

Mannegruppa Ottar har høstet mye kritikk og negativ oppmerksomhet den siste tida. Hackede bilder fra Nora Mørks private mobiltelefon ble blant annet spredt på gruppa i en innledende fase, og flere lenket til sider med bildene.

Les også: Takket nei til penger fra Mannegruppa Ottar

Ifølge Dagbladet har gruppen også fått skryt for å ha samlet inn penger til den kreftsyke 16-åringen Max. I fjor samlet de inn over 100.000 til guttens kreftbehandling.

Ifølge Erikssen er gruppen midt i en ny innsamlingsaksjon og sier at timingen for utestengelsen derfor er dårlig.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder