Brukte slegge for å evakuere beboere på grunn av brann i Sarpsborg

INNENRIKS

Over 100 mennesker måtte evakueres da en brann brøt ut i det såkalte Sefa-bygget i Sarpsborg natt til mandag.

Publisert: Oppdatert: 28.05.18 08:50

Politiet i Øst meldte like etter klokken ett at det var brann i en bygning i St. Nikolas gate i Sarpsborg. Like etter klokken tre, pågikk fremdeles slukkingen for fullt. Brannen var i et næringsbygg som ligger rett ved flere blokker og boliger.

Klokken 04.21 melder politiet på Twitter at brannvesenet nå har full kontroll på brannen. Det er kun mindre flammer på branntomta og ingen er skadet som følge av brannen.

I løpet av natten ble det i en periode så kritisk at brannvesenet var nødt til å bruke slegge for å få kontakt med beboere, skriver NRK.

– Vi er nødt til å bruke egnet verktøy for å komme oss inn i rom hvor det eventuelt brenner, sier Frode Johannessen, vaktleder i Øst 110-sentralen til VG mandag morgen.

– Det brenner godt i et svært bygg med en del tilstøtende beboerdeler. Brannvesenet prøver å hindre at brannen sprer seg til oppgangene med beboere. Det er rundt 100 personer som er eller holder på å bli evakuert, sier operasjonsleder Trond Lorentzen til VG like før klokken to.

Kraftig røykutvikling

Også boliger i Glengsgata ble da evakuert, og politiet ba beboere i nærområdet om å lukke vinduer.

– Det er kraftig røykutvikling i hele området, sier operasjonslederen.

Klokken 2.45 forteller innsatsleder i 110-sentralen, Per Håkon Lauritzen, til NTB at de foreløpig ikke har kontroll på brannen.

Brannvesenet i Sarpsborg får bistand fra kollegene i Fredrikstad, Mosseregionen og Rakkestad.

Sarpsborg Arbeiderblads fotograf på stedet forteller at flammene står ti-femten meter til værs. Hele takkonstruksjonen er overtent og er i ferd med å bli utbrent.

Evakueres til sykehjem og hoteller

Like etter klokken tre opplyser operasjonsleder Lorentzen til VG at brannvesenet fremdeles holder på med slokking og håper på å unngå videre spredning.

– Vi har ikke fått nøyaktig antall ennå, men det er nok evakuert over 100 personer. De evakueres til både lokalt sykehjem og hoteller i byen og på Grålum, sier han.

Politiet har ikke fått noen meldinger om personskader. 02.51 melder Brannvesenet på Twitter at det fremdeles brenner godt.

03.19 skriver politiet at hele taket og én etasje på bygget er brent ned. Brannvesenet begynner å få kontroll, men det brenner fortsatt kraftig i deler av bygget.

Her kan du lese mer om