BOMBEFUNN: Lokalt politi fikk bistand fra bombegruppa etter funn av en mistenkelig gjenstand i en bil.

Rørbombe i Larvik er uskadeliggjort

Politiet beskriver rørbomben som «svært farlig». Klokken 20 melder politiet at bomben er uskadeliggjort.

Politiet i Sør-Øst opplyser på Twitter at en rørbombe er funnet i en bil i Larvik. Den er nå uskadeliggjort.

– Bombegruppa har uskadeliggjort bomben, og delene blir sikret og tatt med til undersøkelser, sier operasjonsleder Anne Meyer til VG.

Bomben ble uskadeliggjort på et pukkverk utenfor Larvik. Innsatsleder Geir Solberg sier til VG på stedet at bomben ikke ble sprengt, men plukket fra hverandre, og at den nå er ufarlig.

– Det ble vurdert slik at bomben var sikker nok til at den kunne flyttet til et tryggere sted. Vi slapp dermed å evakuere noen, sier Solberg til VG.

Han beskriver rørbomben som en «hjemmelaget bombe», men legger til at ingenting tilsier at det skulle være snakk om terror.

Svært farlig

Det ble ikke gjennomført evakuering, men politiet beskriver bomben som «svært farlig».

– Opplysningene vi har om bomben er at den er svært farlig. Noe mer konkrete opplysninger kan jeg ikke gi, sa politiadvokat Nina Magnussen Røed til VG torsdag ettermiddag.

Bomben ble funnet i en varebil like før klokken to i natt. Bilen ble stoppet etter at en patrulje hadde observert en kjenning av politiet på en bensinstasjon i nærheten. Under ransaking av bilen fant politiet rørbomben, sier operasjonslederen.

En rørbombe er et lukket rør fylt med eksplosiver.

Til VG opplyser politiet at en kvinne og to menn satt i bilen. Disse er pågrepet og vil avhøres i kveld.

– Én av disse er siktet for uforsiktig omgang med eksplosiver. Etterforskningen vil forhåpentligvis avdekke hvem bomben tilhører, sier Røed.

Den siktede er en kjenning av politiet, opplyser Røed.

Ikke besluttet å evakuere

Bombegruppen jobber nå med å uskadeliggjøre bomben. Deretter vil man vurdere om den skal destrueres eller analyseres.

Ifølge Østlandsposten ble varebilen tauet til Larvik Rednings lokaler på Bommestad utenfor Larvik. Overfor ØP melder politiet på stedet at det vil ta tid før de nødvendige undersøkelsene kan gjennomføres.

– Vi vil vurdere hva vil skal gjøre videre, men foreløpig er det ikke besluttet noen form for evakuering i området eller stenging av nærliggende veier, sier innsatsleder Svenn Arne Heian til ØP torsdag ettermiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder