SLUTT FOR AVTALE: Et SAS-fly på Kjevik lufthavn i Kristiansand 4. september i fjor. Foto: Cicilie S. Andersen / VG

Berlingske: SAS-pilotene sier opp avtale ett år før tiden

SAS-pilotene i Norge, Sverige og Danmark har valgt å benytte seg av muligheten til å si opp den treårige avtalen med SAS ett år før tiden, ifølge Berlingske.

  • innenriks.vaktsjef@ntb.no

Avtalen skulle egentlig reforhandles våren 2020, men nå møtes partene igjen ved bordet våren 2019, skriver det danske nyhetsbyrået Ritzau, som siterer avisen Berlingske.

I fjor inngikk de norske, danske og svenske pilotene en avtale på tre år etter vanskelige forhandlinger. Denne var ett år lenger en den normale toårsavtalen.

les også

Flyproblemer hos SAS: Dette er ekstraordinært

Lengden på avtalen ble sett på som en seier for SAS, som da kunne få mer tid på seg til å gjennomføre en bredere omstilling av flyselskapet, ifølge Ritzau. Avtalen innebar imidlertid at pilotene kunne si den opp før tiden, noe de nå skal ha valgt å gjøre.

– Det er egentlig helt udramatisk. Vi hadde valget og har konkludert med at vi er best tjent med forhandlinger i 2019, sier leder Christian Laulund i SAS-flygernes forening SNF til Berlingske.

les også

Rhodos: Norske turister på vei hjem – noen fortsatt strandet i Sverige

– Dette er noe SAS har vært innforstått med, at vi mest sannsynlig ville si opp avtalen etter to år, fortsetter han.

Fram til januar i år hadde flygerne i de tre skandinaviske landene vært fordelt på fire fagforeninger: Dansk Pilotforening (DPF), Svensk Pilotförening (SPF) og de to norske, Norske SAS-flygeres Forening (NSF) og SAS Norge Pilotforening (SNF). De besluttet da å etablere en ny felles fagforening for å styrke flygernes posisjon overfor selskapet, SAS Pilot Group.

De fire fagforeningene representerer til sammen 1400 flygere.

SAS har ikke ønsket å kommentere saken overfor Berlingske.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder