Kraftig brann i leilighetsbygg i Oslo: En person til sykehus

LJAN (VG) 14 personer ble evakuert etter en kraftig brann på Ljan sent torsdag kveld. En person er fraktet til sykehus, og seks personer er sendt på legevakten.

Klokken 23.10 melder politiet at brannen Herregårdsveien i er slukket.

Brannvesenet fikk melding om brannen like etter klokken 22.00. Da skal det ha vært kraftig røykutvikling i en leilighet i andre etasje i bygget, som også inneholder flere butikker.

– I bygget, som inneholder 10 leiligheter stod det blant annet folk på balkongene som ropte om hjelp, sier innsatsleder Erik Hestvik.

Det er nå gjennomført grovsøk i hele bygningen. Til sammen 14 personer er evakuert. Av disse er en person fraktet til sykehus. Seks personer er tatt med til legevakten for sjekk, får VG opplyst av innsatsleder Erik Hestvik.

– Ytterligere syv personer får alternativt bosted for natten. Personen som er sendt til sykehus er ikke alvorlig skadet.

Det er foreløpig usikkert hva som er årsaken til brannen. Politiet opplyste tidligere på kvelden at en brann i en pizzarestaurant kunne kobles til brannen. Dette stemmer ikke. Det har heller ikke vært noen brann i pizzarestauranten som ligger like ved.

– Det har vært brann i en leilighet, men bygningsmassen er av en type som gjør at det ikke ble spredning, avslutter Hestvik.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder