Avis: Fant blod under ransaking av Jannes bolig

Publisert: Oppdatert: 13.01.18 22:41
INNENRIKS

BRUMUNDDAL (VG) Politiet skal ha funnet blod under ransakingen av ekteparets felles bolig utenfor Brumunddal sentrum.

Det skriver Hamar Arbeiderblad.

Ifølge lokalavisen var det også blodfunnet som gjorde at politiet fredag kveld kunne gå til pågripelse av ektemannen og sikte ham for forsettlig drap.

Politiet hentet lørdag ettermiddag opp en død kvinne fra Glomma ved Eidsbrua i Våler kommune. Det er ikke bekreftet at personen er Janne Jemtland, men politiet sier de ikke har kjennskap til andre savnede i området.

De bekrefter også overfor VG at det fredag ble gjort beslag på eiendommen, men ønsker ikke å gå inn på nærmere detaljer rundt hvilke type beslag det dreier seg om.

– Også lørdag foregår det krimtekniske undersøkelser på eiendommen, og som vi tidligere har sagt, var det spor på stedet som gjorde at vi kunne gå til en pågripelse, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til VG.

Oversiktlig fremstilling: Dette er forsvinningen i Brumunddal

– Har dere fløyet spor for analyse i Oslo?

– Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på de funnene som er gjort, men det er klart at om vi gjør sporsikringer, så må vi prioritere hvorvidt vi mener de er sentrale for saken, sier politiadvokaten.

– Var sporene lett tilgjengelige for politiet på eiendommen?

– Dette kan vi kommer nærmere inn på på et senere tidspunkt. Det er direkte skadelig for etterforskningen å gå inn i det nå, sier politiadvokaten.

Ektemannen i 40-årene nekter straffskyld for forsettlig drap.

Tidligere blodfunn sentralt

Det andre av politiets tidligere blodfunn i saken, ble gjort i Lillehaugvegen i Brumunddal 6. januar.

Funnet ligger langs grensen til tomten der den drapssiktede ektemannen vokste opp. Mannen eier i dag en eiendom i tilknytning til gården.

– Legger politiet særlig vekt på et av de to blodfunnene?

– Begge blodfunnene er fremdeles helt sentrale i etterforskningen. Jeg ønsker ikke å gå videre i detalj på hvordan politiet knytter blodsporene opp mot de teoriene vi har, sier van der Eynden.

– Dere har ikke utelukket at blodsporene kan være plantet. Har dere noen klarere tanke om dette i dag?

– Vi vil ikke skissere et hendelseforløp nå. Vi besitter nå en teori om hva som kan ha skjedd, og dette har medført en siktelse.

Lørdag sitter også den drapssiktede ektemannen i avhør på Hamar politistasjon. Klokken 22.40 pågår avhøret fremdeles.

– Det jeg kan si, er at han har sagt seg villig til å la seg avhøre. Det ble gjennomført i går kveld og utover natten, og det vil fortsette utover dagen i dag, sier van der Eynden.

Taus om åsted

– Det tar 14 dager fra hun forsvinner til ektemannen blir pågrepet, hva er årsaken til det? Har politiet brukt for lang tid?

– Politiet hadde en utvikling onsdag og torsdag som gjorde at vi satte iverk mer aktive søk via tredjemannsransaking. Det er selvfølgelig gjort undersøkelser på eiendommen og i området rundt tidligere.

– Har dere en tanke om hvor åstedet er?

– Når det tas ut en siktelse, kreves det et visst grunnlag. Vi har våre teorier, og det er alt jeg vil si om det.

– Betegner dere eiendommen som et åsted?

– Jeg vil hverken avkrefte eller bekrefte det. Vi gjorde ransakingen på eiendommen, og der fant vi sentrale funn som ledet til en siktelse, sier politiadvokaten.

Her kan du lese mer om