PÅ JAKT: Politiet fikk tips om to mistenkelige menn utenfor en privat bolig i Stavanger. Da tok en politibetjent med seg sykkel på utrykning. Det viste seg å være lurt. Her skal en av de mistenkte være avbildet, ifølge politiet.
PÅ JAKT: Politiet fikk tips om to mistenkelige menn utenfor en privat bolig i Stavanger. Da tok en politibetjent med seg sykkel på utrykning. Det viste seg å være lurt. Her skal en av de mistenkte være avbildet, ifølge politiet. Foto: Privat

Politi på sykkel: Avslørte gulltyver

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Da politiet fikk melding om mistenkelige menn på sykkel 1. nyttårsdag, tok en politibetjent med seg en sykkel fra hittegodset på utrykning. Det viste seg å være lurt.

Da politiet klokken 18.40 fikk melding om to mistenkelige menn utenfor en privat bolig i Hafrsfjord, rykket de ut med flere patruljer.

– Det var anmeldt flere innbrudd i private boliger i løpet av romjulen. Det var borttatt spesielt mye smykker. I forbindelse med tyveriene var det snakk om at det var sett sykler, sier politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt, Cecilie Steen, til VG.

Ifølge meldingen til politiet på 1. nyttårsdag hadde de mistenkelige mennene nettopp stukket av på hver sin sykkel.

En av politibetjentene som rykket ut, tenkte at også han skulle ta med seg en sykkel.

Sykkel fant han blant hittegodset på veien ut til bilen. Han demonterte den kjapt for å få den inn i bilen. Det viste seg å være lurt.

– Jeg måtte bare ta den første og beste sykkelen jeg så, sier politibetjenten, i innlegget politiet har lagt ut på sine Facebook-side.

La seg på hjul

Etter å ha lett etter mennene en stund, så politibetjenten på sykkel en mann like ved Rogaland rideklubb som passet beskrivelsen.

I ren «Pacific Blue»-stil, for dem som husker TV-programmet om sykkelpoliti som patruljerer strendene i Santa Monica i California, la politibetjenten seg på hjul for å ta ham igjen.

Like etter kom det enda mann syklende. Han passet også beskrivelsen politiet hadde fått.

Politibetjenten prøvde å stoppe dem, men lyktes ikke med det. Han svingte da rundt og ga på etter dem. De mistenkte viste ingen tegn til de at de kom til å stanse.

Etter cirka én kilometer på hjul, fikk politibetjenten hjelp fra en patrulje i bil, og den ene mistenkte ble pågrepet. Den andre mistenkte hadde da kastet fra seg sykkelen og gjemt seg.

Da den syklende politibetjenten så dette, la han på sprang over et gjerde og inn på et jorde. Han klarte å ta igjen den mistenkte, noe som endte i et basketak. Til slutt klarte politibetjenten å sette håndjern på den mistenkte.

Ryggsekker fulle av gull

Begge de mistenkte hadde begge ryggsekker fulle av gull da de ble pågrepet, ifølge politiet, og de er nå siktet for grovt heleri og grove tyverier fra privatboliger.

I sekkene lå det verdier til flere hundre tusen kroner, ifølge politiet.

De to mennene erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen.

– Jeg vil skryte av politibetjenten med sykkelen fordi han tenkte så bra. Det er antagelig det som gjør at vi klarer å komme i posisjon til å finne disse verdiene. Det hele ender med en solskinnshistorie for dem som er blitt frastjålet store verdier, i form av arvegods, bunadssølv, gifteringer og ting med stor affeksjonsverdi i romjulen, sier politiadvokat Steen.

Hun sier at mye av verdisakene som mennene hadde på seg, allerede er utlevert til personer som har anmeldt innbrudd.

– Man har funnet smykker fra en lang rekke tyverier i romjulen. Foreløpig gjelder siktelsen mot dem fem grove tyverier og grovt heleri. De ble begge varetektsfengslet onsdag, sier Steen, som er fornøyd med at politiet har fått en god start på etterforskningen av saken.

Denne artikkelen handler om