NY POSISJON: Dag Inge Ulstein fra Hordaland. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

Kilder til VG: Sexolog (KrF) blir utviklingsminister. Trine Skei Grande (V) blir «homo-statsråd»

Eks-byråd og sexolog Dag Inge Ulstein (38) ligger an til å bli utviklingsminister for Kristelig Folkeparti i Erna Solbergs flertallsregjering, ifølge VGs kilder.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge VGs kilder blir regjeringen utvidet i Statsråd på Slottet tirsdag.

Søndag kveld ligger disse KrF-politikerne an til å bli nye medlemmer av Høyre-leder Erna Solbergs fire-partiregjering:

  • Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (33) fra Aust-Agder
  • Utviklingsminister Dag Inge Ulstein (38) fra Hordaland
  • Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad (57) fra Rogaland

Disse må bytte jobb

Dermed vil dagens barne- og likestillingsminister Linda Helleland (H) fra Trøndelag, utviklingsminister Nikolai Astrup (H) fra Oslo og landbruksminister Bård Hoksrud (Frp) fra Telemark enten måtte få en ny statsrådspost, eller returnere til Stortinget.

I PARADE: Venstre-leder Trine Skei Grande, her i Oslo Pride Parade i 2016. Nå bli likestilling en del av hennes politiske ansvar i regjeringen. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Bytter likestilling mot tro

VG får også bekreftet at Trine Skei Grande (V) ligger an til å bli kultur- og likestillingsminister, og dermed også å ansvaret for likestillingspolitikken, som blant annet omfatter regjeringens homo-politikk.

I bytte får den nye barneministeren Kjell Ingolf Ropstad (KrF) ansvaret for tro og livssyn, som nå ligger hos Skei Grande i Kulturdepartementet.

Slik slipper Ropstad å håndtere saker på likestillings- og diskrimineringsområdet, samtidig som KrF-statsråden vil ha politisk ansvar for kirkepolitikken.

les også

Kilder til VG: Skei Grande omtalte partikollegaer som «psykopat» og «han homoen»

Var på «rød» side

Frem til november i fjor var Ulstein finansbyråd i Bergen under byrådsleder Harald Schjelderup (Ap). Fra før av er han utdannet sexolog og har også opptrådt som artist.

Ulstein tilhørte mindretallet i KrF som støttet avgått partileder Knut Arild Hareides veivalg, om å forhandle om regjering med Ap og Sp.

– Jeg er stolt av å ha stått på siden av Hareide, sa han til Bergensavisen etter KrF-landsmøtet.

les også

Han er KrFs toppkandidat i Bergen: – Sex er det beste som finnes

Solberg: Enige om statsråder

Statsminister Erna Solberg (H) sa til VG tidligere søndag at de fire regjeringspartiene er blitt enige om hvordan mange departementer og statsråder den nye flertallsregjeringen skal ha.

– Vi er enige om strukturen som det skal være på departementer og det hele. Utover det vil jeg ikke si noe før vi en dag denne uken kommer smilende ut foran Slottet, sa Solberg.

– Alle partiene har nå gjort sin jobb, så er det mye som skal syes sammen, la hun til.

RØD-GULT I BERGEN: Før kommunevalget i 2015 i Bergen klargjorde Harald Schjelderup (Ap) og Dag Inge Ulstein (KrF) at de ville samarbeide i byråd. Ulstein ble finansbyråd i Schjelderups nye byråd. Foto: Tor Erik H. Mathiesen

Bankende hjerte

Dag Inge Ulstein får søndag kveld en strålende attest av sin tidligere sjef, byrådsleder Harald Schjelderup i Bergen:

– Med hans internasjonale engasjement og bankende hjerte for sosial utjevning, kombinert med analytiske evner, skjønner jeg godt at han kanskje blir utviklingsminister, sier Schjelderup til VG.

– Det ble nok liten tid til sexolog-prat i våre travle år i byråd sammen. Desto mer brukte vi tid sammen til å rydde opp i den elendige økonomien vi overtok etter tolv års blått styre i Bergen. Dag Inge har en stor del av æren for den opprydningen som finansbyråd, sier Schjelderup.

Sex er viktig

Under KrFs landsmøte i 2015 ble Ulstein intervjuet av VG om karrieren som sexolog og hvordan den lot seg kombinere med en aktiv politikerkarriere i Kristelig Folkeparti.

– Jeg tror det er bra å være med å snakke opp det naturlige og gode ved det. Vi må bare kjøre på da, og si at «hallo, sex er det beste som finnes», sa Ulstein, og legger til:

– Folk burde snakke mye mer om sex i sine parforhold. Det er utrolig viktig at man er åpen overfor hverandre om hva man ønsker og liker. Sex er en viktig del av det å ha et godt parforhold.

Det har ikke lykkes VG å komme i kontakt med Ulstein, Ropstad eller Bollestad søndag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder