Søviknes sendte tekst-melding

Kontaktet 16-åringen etter landsmøtet

Kort tid etter at Terje Søviknes angivelig begikk seksuelt overgrep mot den 16 år gamle jenta, sendte han henne en tekstmelding.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Opplysningene er stikk i strid med det Terje Søviknes tidligere har hevdet, nemlig at han ikke har hatt kontakt med jenta etter landsmøtet i Langesund i januar i fjor.

Senest den 12. februar, samme dag som Søviknes offentlig innrømmet seksuell kontakt med jenta, sa han at det ikke hadde vært noen kontakt mellom ham og den da 16 år gamle jenta etter natten i Langesund.

Søviknes uttalte dette til et samlet pressekorps etter å ha stått frem i "Redaksjon 21" og uttalt at "ærlighet varer lengst".

17-åringens advokat, Roar Vegsund, bekrefter at Søviknes sendte jenta en slik tekstmelding, men vil ikke gå ut med det konkrete innholdet i tekstmeldingen.

Avhørt

- Meldingen var ikke av intim karakter, den inneholdt heller ikke noen invitasjon til å møtes igjen. Meldingen hadde et innhold som tydelig viste at Søviknes har høye tanker om seg selv, sier Vegsund.

Han legger også til at det som følge av tekstmeldingen ikke var noen videre kontakt mellom de to etter landsmøtet i Langesund.

- Har jenta nevnt tekstmeldingen i avhør med politiet?

- Jeg kan ikke huske at den ble nevnt, sier Vegsund.

Terje Søviknes vil ikke kommentere opplysningene.

- Dette har jeg ingen kommentarer til.

- Men kan du avkrefte at du sendte en slik tekstmelding?

- Jeg vil hverken avkrefte eller bekrefte.

- Men dette betyr at du tidligere ikke har snakket sant. Tidligere har du jo sagt at du ikke har hatt kontakt med jenta etter natten i Langesund?

- Jeg har ingen kommentar.

Terje Søviknes var i går inne til et fire timer langt avhør hos politiet i Porsgrunn.

Her brettet han ut detaljene om den seksuelle kontakten han hadde med den 16 år gamle jenta på fjorårets Fpu-landsmøte.

Tøff tid

Han vurderer nå å begjære seg siktet, slik at han kan få innsyn i politiets papirer.

VG snakket med Søviknes sent i går kveld.

- Avhørene gikk greit, noe mer har jeg ikke lyst til å si, sa Søviknes.

Han hadde akkurat sett "Redaksjon 21", der 17-åringens mor og kvinnen som satte det hele i gang, Cathrin Rustøen, deltok.

- Janniche (kona) og jeg reagerer på at mitt navn hele tiden blir knyttet til påstander om voldtekt, til tross for at jentas advokat aldri har påstått at det var voldtekt. Derfor er jeg litt nedbrutt akkurat nå. Vi har det ganske tøft her vi sitter i sofakroken, sa Søviknes.

- Men Knut Olsen sa vel aldri at du hadde voldtatt jenta?

- Det har jeg ikke klart å registrere, men jeg reagerer på at mitt navn knyttes til en slik sammenheng. Vi er redd dette kommer til å forfølge oss til evig tid.

Statsadvokaten avgjør Politiet har hatt flere vitner inne til avhør og utelukker ikke at de vil kalle inn flere. De regner med å avslutte etterforskningen i løpet av denne uken, eller tidlig neste uke.

- Da vil vi overlevere vår innstilling til statsadvokaten, sier Inger Mysen Conradsen, som også er påtaleansvarlig i etterforskningen av Søviknes.

Politiet har mulighet til å henlegge saken på egen hånd, men velger uansett utfall å la det bli opp til statsadvokaten å avgjøre sakens videre skjebne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder