Sola-drapet: Har funnet 44-åringens bil i sjøen

ØLBERG KAI (VG) Tre menn i 20-årene er drapssiktet etter at en 44 år gammel mann ble funnet død på en strand. Nå er bilen hans funnet i sjøen.

 • Morten S. Hopperstad
 • Siri Eggen
 • Hanna Haug Røset
 • Marie Von Krogh (foto)
 • Amalie Frøystad Nærø

Det var mandag ettermiddag at den 44 år gamle mannen ble funnet i en sanddyne på Regestranden i Sola kommune. Han var da meldt savnet av familien.

Ifølge VGs opplysninger skal han ha blitt funnet med brannskader på kroppen og liket skal ha vært ille tilredt.

I ettertid gikk politiet ut og etterlyste bilen hans, en sort Opel Astra 2014-modell.

Onsdag formiddag ble denne bilen hevet opp fra sjøen ved Ølberg kai, omtrent fire kilometer fra der 44-åringen ble funnet. Ifølge VGs opplysninger skal bilen ha blitt dumpet der.

Bilen ble deretter løftet over på en bergingsbil og kjørt bort, og skal etter hvert undersøkes av politiets krimteknikere.

BIL FUNNET HER: Slik ser det ut i havneområdet der bilen til den drepte 44-åringen ble funnet i sjøen. Foto: Jan Kåre Ness, NTB Scanpix

Politiet har tidligere sagt at funn på åstedet og tilbakemeldinger fra den foreløpige obduksjonen gjør at dødsfallet etterforskes som drap, og tirsdag kveld ble tre menn i 20-årene pågrepet.

Bekjent til VG: «Det er helt uforståelig»

De er siktet for drap eller medvirkning til drap, men det er så langt ukjent hvordan de stiller seg til anklagene. De blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

Mennene er alle bosatt i Rogaland og kjent for politiet fra før. Ifølge VGs opplysninger skal de siktede ha kjent til den avdøde mannen.

– Vi har fått avdekket at det ikke er noen familiær, åpenbar relasjon mellom dem. Dette er noe av det vi nå jobber med å undersøke nærmere. Vi er tidlig i etterforskningen og jeg kan ikke kommentere dette noe nærmere nå, sier påtaleansvarlig Lars Ole Berge.

ETTERLYSER VITNER: Politiet har ringet rundt stedet der mannen ble funnet, og ber de folk som har vært i området om å ta kontakt. Foto: Politiet

Politiet har så langt tidfestet den siste sikre observasjonen av avdøde til søndag ettermiddag klokken 15 på kjøpesenteret M44 på Jæren – altså omtrent ett døgn før han ble funnet død på stranden.

Berge ønsker ikke å si noe om hvordan politiet mener de siktede skal ha kommet i kontakt med avdøde.

– Jeg kommer ikke til å gå inn på bakgrunnen for pågripelsene, utover at det knytter seg til informasjon som har kommet til politiet gjennom etterforskningen, sier Berge.

Han vil så langt ikke kommentere om det er tatt beslag i våpen i forbindelse med drapet

– Har dere noen teori om hvor mannen ble drept?

– Foreløpig forholder vi oss til at han er funnet der ute, og så blir det opp til etterforskningen å avdekke videre detaljer. Vi etterforsker bredt og holder flere muligheter åpne på nåværende tidspunkt, sier Berge.

VIL HA TIPS: Politiet ønsker fortsatt informasjon om avdødes bil, en sort Opel Astra 2014-modell. Foto: Politiet

Advokat Knut Lerum representerer en av de siktede mennene.

– Siktede ble pågrepet tirsdag kveld og har blitt avhørt i natt, men jeg ønsker foreløpig ikke å kommentere saken ytterligere, sier han til VG.

Politiet sier at de fortsatt er interessert i tips, og da særlig informasjon om den nevnte bilen i tiden fra den siste sikre observasjonen av avdøde og frem til han ble funnet mandag ettermiddag.

VG snakket i går med en kvinnelig bekjent, som kan være blant de siste personene som observerte den avdøde 44-åringen i live. Hun fortalte da at hun traff mannen på kjøpesenteret søndag ved 15.30-tiden.

– Vi snakket sammen og han var helt okei: Normal, snill og trivelig å snakke med.

– Sa han noe om hva han skulle etter samtalen?

– Nei, og nå angrer jeg på at jeg ikke spurte. Jeg snakket med ham i ett øyeblikk, og i neste øyeblikk var han savnet, sa den bekjente kvinnen.

Mer om

 1. Sola
 2. Drap
 3. Stavanger
 4. Krim

Flere artikler

 1. Sola-drapet: To siktede erkjenner å være involvert

 2. Mann (44) funnet død på stranden: – Det er en tragedie

 3. Sola-drapet: Drapssiktet domfelt for vold og trusler mot politiet

 4. Fant død mann i sanddyne: Tre menn siktet for drap

 5. Bekjente om den døde Tromsø-moren: Virket veldig glad etter norskprøven

Fra andre aviser

 1. Tre menn pågrepet i Regestrand-drapet - avdødes bil er funnet i Ølberg havn

  Fædrelandsvennen
 2. Drapet i Sola ble sannsynligvis forsøkt skjult

  Aftenposten
 3. Drapet i Sola ble sannsynligvis forsøkt skjult

  Fædrelandsvennen
 4. To menn i varetekt, siktet for drapet i Sola

  Bergens Tidende
 5. Mann i 30-årene siktet for drap i Lakselv

  Bergens Tidende
 6. Mann i 30-årene siktet for drap i Lakselv

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no