Flere biler i tunnel-ulykke - seks skadet

Seks personer er skadet etter en kollisjon med seks eller syv biler i sørgående felt i Hemtunnelen på E18 ved Tønsberg. Veien var stengt, men er nå åpnet igjen.

  • Jørn E. Kaalstad
  • Amalie Frøystad Nærø
  • Helge Mikalsen (foto)

De seks skadede er sendt til sykehuset i Tønsberg.

– Skadeomfanget varierer. Noen er lettere skadet, noen har bruddskader og noen har ukjent skadeomfang, sier operasjonsleder Trond Egil Groth til VG. 

Ifølge innsatsleder Jon Terje Stäheli på stedet skal ingen av dem være alvorlig skadet.

– Totalt seks eller syv biler er involvert i det vi anser som to forskjellige forhold, sier han til VG.

E18 var stengt i sydgående felt men er nå åpnet igjen. Det var lange køer på stedet, opplyser politiet. Både brannvesenet og politiet i Sør-Øst advarer om glatte veier i hele Vestfold.

INNSATSLEDER: Jon Terje Stäheli. Foto: Helge Mikalsen, VG

Uvanlig mange ulykker

Også Øst politidistrikt advarer om glatte veier etter det de omtaler som «uvanlig mange» trafikkulykker torsdag.

– Vi minner om at det er glatt. Kjøreforholdene er ikke normale. Ta det med ro og kjør forsiktig, sier operasjonsleder Terje Marstad.

Her er noen av de rapporterte ulykkene på Østlandet:

* En mann i 30-årene er kjørt sykehus i ambulanse etter å ha blitt påkjørt bakfra i Lierbakkene. Føreren av den andre bilen, en person i 20-årene, har status som mistenkt og blir avhørt sammen med andre vitner. Veien er åpen for alminnelig ferdsel.

* Politiet meldte 12.20 om en bil som har kjørt i autovernet i Ringnestunnelen på FV156 . Bilen ble stående på tvers i veien og trafikk dirigeres forbi i påvente av berging. Det skal ikke være meldt om personskade.

* En person er sendt til sykehus etter en frontkollisjon i Sauland i Telemark, melder politiet. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Det er svært glatt på stedet.

* En kvinne i 70-årene er sendt til sykehus i ambulanse etter å ha blitt påkjørt av en bil i Kragerø. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Føreren av bilen har fått førerkortet beslaglagt.

* Politiet rykket torsdag formiddag ut til Kjeller i Akershus etter melding om en buss som hadde veltet. Bussen skled av veien i lav hastighet. Ifølge politiet var en kjørelærer og en elev om bord. Begge er ute av bussen og oppegående.

* I morges ble en fotgjenger påkjørt i Vika i Oslo, skriver politiet på Twitter. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

NØDETATER: Alle nødetatene rykket ut til ulykken. Foto: Helge Mikalsen, VG

Bilister snur i køen

Politiet i Sør-Øst har fått flere meldinger om biler som snur i køen, og skaper nye farlige situasjoner. Det er svært ubetenksomt og uforsvarlig av førere som gjør dette, skriver de på Twitter.

I løpet av dagen er det ventet mellom fem og 15 centimeter snø i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark Hedmark og Oppland.

Meteorologisk institutt sendte onsdag ut gult farevarsel for mye snø i fylkene, og det gjelder fra klokken 01 natt til torsdag til midnatt fredag.

VG oppdaterer saken.

Flere artikler

  1. Såpeglatte veier skapte ulykkesmorgen på Østlandet

  2. Advarer mot glatte veier på Østlandet – flere ulykker lørdag morgen

  3. Har sendt ut gult farevarsel for is i flere fylker: – Kjør forsiktig!

  4. Gult farevarsel fortsetter: – Kan bli veldig glatt på Østlandet

  5. Snøvær på Østlandet skaper kaos - stopp i trafikken flere steder

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder