DØD: Politiet har gått ut med bilde av Nina Bråthen, og ønsker nå tips. Foto: Politiet

Mann siktet for drap på kvinne i Drammen i sommer

Nina Bråthen (46) ble funnet død i sin leilighet i juli i år. Før helgen ble en mann pågrepet og siktet for drap.

Mannen i 40-årene ble fremstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett i formiddag.

Ifølge politiet ble 46 år gamle Nina Bråthen funnet død i sin leilighet på Fjell i Drammen 23. juli i år, og politiets etterforskning har vist at hun døde en gang i løpet av juli.

Det var naboer som varslet politiet etter at de kjente en vond lukt fra leiligheten. Politiet mener hun ble drept mellom 5. juli og 15. juli.

Saken ble først etterforsket som et mistenkelig dødsfall. Ifølge politiet kom det i løpet av høsten frem nye opplysninger som gjør at politiet tror de står overfor et drap.

– Bakgrunnen for det er en gjennomgang av taktiske og tekniske spor i saken. Vi har en god stund ment at vi sto overfor et drap, men det var først i slutten av november vi mente vi hadde skjellig grunn til pågripelse, sier politiinspektør Magnar Pedersen til VG.

Vet du noe om saken? Kontakt oss her!

Politiinspektøren sier at siktede ikke erkjenner straffskyld for drap.

– Han stiller seg uforstående til det. Men han er også siktet for grove kroppskrenkelser og drapstrusler mot avdøde i 2018 og perioden frem til hun døde, og det har han i vesentlig grad erkjent, sier Pedersen.

Han bekrefter at det var skader på den døde kvinne, men ønsker ikke å gå nærmere inn på dette. Ifølge politiet hadde avdøde og siktede en relasjon, og de skal begge ha vært en del av et rusmiljø.

Politiet har avhørt en rekke vitner, men ønsker flere tips. Spesielt er de interesserte i opplysninger fra sommeren 2019.

– Selv om vitner selv skulle mene at deres opplysninger ikke er interessante, ber vi om at vitner kontakter politiet. Dette gjelder ikke minst observasjoner av avdøde med videre, sier Pedersen

Mannens forsvarer, Anders Green, sier til VG at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen om drap, og at han ikke er erkjenner straffskyld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder