Politiet: Mistenker at brannen ved Jordal påsatt

Brannen ved Jordal Amfi i Oslo er nå slukket. Politiet sier de mistenker at brannen er påsatt.

Nødetatene i Oslo rykket ut til Jordal Amfi etter meldinger om flammer og røyk i kveld. Bilder fra stedet viste kraftig, sort røyk.

Operasjonsleder Cathrine Silju i Oslo-politiet sier til VG at det kan se ut som brannen kommer fra søppel og byggemateriale.

Tre gutter er ifølge politiet blitt sett løpende fra området rett etter brann startet. Politiet leter nå etter disse guttene i lokalområdet mellom Kampen og Vålerenga om Galgeberg.

«Vi mistenker at brannen kan være påsatt. Flere vitner har sett tre personer på stedet rett i forkant av brannen. Vi oppretter sak på forholdet., skriver politiet på Twitter nå.

SYNLIG: Den tykke røyken var synlig over store deler av Oslo i kveld. Foto: Sondre Nilsen

Politiet anbefalte beboere i nærheten om å lukke vinduene for å unngå røykinhalering. Hele syv brannbiler ble sendt til brannstedet.

Det er mye trehusbebyggelse i området og brannvesenet har sjekket husene som ligger nærmest brannstedet.

– Lukk vinduene

– Det er ikke spredningsfare, men mye svart røyk. Alle naboer bes lukke vinduer, da denne røyken ikke er bra å puste inn, sier Oslo Brann og redningsetat (OBRE) i en twittermelding.

VG var på brannstedet nå men ifølge vår reporter er det ikke dramatisk på stedet.

– Slik det fremstår nå er brannen slukket. Men det var stor røykutvikling med svart tykk røyk etter brannen som startet i en haug med bygningsmaterialer, sier VGs journalist Ådne Husby Sandnes.

SLUKKET: Slik så det ut på brannstedet etter slukkingen. Foto: Ådne Husby Sandnes

les også

Bekymret for at «Hvaldimir» ikke klarer seg

168 nødmeldinger

OBRE sier nå at de har slukket brannen og at mannskapene driver med etterslukning.

110-sentralen på Twitter melder at de har mottatt 168 nødanrop til brannvesenet i løpet av noen få, hektiske minutter.

– Vi beklager til de som ikke fikk svar. Et tips er å sjekke på Twitter om nødetatene allerede er på vei til en hendelse, dersom man observerer røyk på avstand og ikke får svar på nødnummeret, heter det i Twitter-meldingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder