SKADD: To personer ble skadd da ammunisjonen gikk av for tidlig under en salutt-avfyring i Mysen. Foto: Marly Jesus Cortes

Skadet under salutt: Måtte amputere halve armen

En mann i 50-årene mistet armen etter at ammunisjon gikk av for tidlig under salutt-avfyringen på Høytorp fort i Mysen i Østfold.

Mannen som ble skadet under en sallutering på Høytorp Fort i Mysen på 17. mai har det etter forholdene bra, men har måttet amputere armen fra albuen og ned. Det sier ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, til VG.

Han har fått tillatelse fra familien til å dele disse opplysningene med VG.

– Hvor lenge sykehusoppholdet blir, vet vi ikke enda. Det går etter forholdene bra med familien. Ting kunne gått betydelig verre, og de føler det har gått bedre enn forventet, sier Unaas.

les også

Skadet under salutt: Fikk armen revet av

I tillegg til mannen i 50-årene ble en mann i 20-årene lettere skadet. Ifølge politiet har han splintskader og ble sendt til sykehus med ambulanse.

– De skadede skal ha vært de som håndterte ammunisjonen. De befant seg dermed trolig i umiddelbar nærhet til den. Vi har ingen opplysninger om at publikum skal ha vært i fare, sier oppdragsleder Halvor Andersen.

les også

Alvorlig skadet etter knivstikking i Oslo

Talsmann ved Forsvarets operative hovedkommando, Ivar Moen, opplyste til VG i går at de bisto politiet.

– Det har vært en ulykke i forbindelse med saluttering. Ammunisjonen gikk av før den ble satt i kanonen. En person som er skadet blir tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet, sier leder av foreningen på Høytorp fort, sa Flåøien til VG.

les også

Mann (27) stukket i magen i Oslo – jakter tre personer

– Folk ble redde

Ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, fortalte til VG fredag at markeringen har vært en del av 17. mai-programmet de siste seks årene.

– Markeringen gikk bra i starten, men det skjedde noe midtveis. Vi vet ikke helt hva som skjedde, men det virker som om en salutt eksploderte, sa Unaas.

Ordføreren fortalte at det var 60–70 personer til stede under markeringen.

– Folk ble redde. Dette er en liten by, og mange kjenner hverandre. Miljøet her er veldig preget.

– Dette vil prege 17. mai-feiringen i byen i dag, sa han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder