POLITIAKSJON: De siktede ble pågrepet natt til tirsdag. Foto: Ole Edvin Tangen

Syv menn siktet for grov voldtekt av 20 år gammel kvinne

– Han ble overrasket da politiet kom midt på natten og pågrep ham, sier forsvarer til en av de siktede, Sjak R. Haaheim. Samtlige nekter straffskyld.

Hendelsen skal ha skjedd sent mandag kveld eller natt til tirsdag, opplyser politiadvokat Ole Jacob Garder til VG tirsdag.

– Det skal ha skjedd innendørs på en privat adresse i Hønefoss, i leiligheten der mennene holdt til. Vi har ingen holdepunkter for å si at det er snakk om en overfallsvoldtekt, sier Garder.

De syv mennene er av østeuropeisk opprinnelse, og de bodde sammen på adressen. Både fornærmede og de siktede har blitt undersøkt på voldtektsmottaket.

Ifølge politiet er det ingen relasjon mellom fornærmede og de syv siktede.

Ble overrasket

Sjak R. Haaheim, forsvarer til en av de siktede, sier til VG at hans klient har forklart seg for politiet i syv timer tirsdag.

– Det jeg kan si er at det er et langt sprang fra hans versjon av hendelsen til straffelovens bestemmelse om voldtekt. Han ble overrasket da politiet kom midt på natten og pågrep ham. Årsaken til det lange avhøret, er at han ønsket å gjøre seg ferdig med sin forklaring, og har et ønske om at politiet skal komme til bunns i saken, sier han.

Forsvarerne Haakon Borgen og Sindre Ulvund Løvgaard bekrefter at deres klienter også nekter straffskyld.

– Min klient er nå løslatt. Utover dette har jeg ingen kommentar, skrev forsvarer Skjalg Jarnang i en SMS til VG i 23-tiden tirsdag.

Tror ikke det var planlagt

Politiet opplyser til VG at de har tatt beslag i telefoner og klær.

En venninne av kvinnen sier til Dagbladet at 20-åringen skal ha blitt sluppet inn i etasjen til mennene da venninnen ikke var hjemme.

– Vi har foreløpig ingen holdepunkter for å si at dette var planlagt, sier Garder.

Fornærmede oppsøkte en venninne kort tid etter hendelsen. Venninnen varslet så politiet.

– Fornærmede har forklart at det skal ha vært fem-seks personer som var delaktig i selve voldtekten, sier Garder videre.

Bistandsadvokat Guro Trillhus sier til VG at fornærmede vil bli avhørt i løpet av onsdagen. Hun vil foreløpig ikke kommentere saken ytterligere.

– Begynner å få et bilde av situasjonen

Det var ved 04-tiden natt til tirsdag at politiet gikk til storaksjon mot en større flermannsbolig i Hønefoss.

Politiet jobbet i flere timer med å få tak i tolker til å gjennomføre avhør av de siktede. Politiadvokat Garder opplyser til VG i 21.30-tiden tirsdag at samtlige nekter straffskyld. Han vil ikke gå nærmere inn på innholdet i avhørene.

– Men vi begynner å få et bilde av situasjonen, sier han.

Det er foreløpig uklart hvilken rolle de syv mennene skal ha hatt i handlingen de er siktet for.

Politiet planlegger for varetektsfengsling onsdag.

– Vi skal ha et saksmøte i morgen tidlig og ta en avgjørelse etter det, sier Garder.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder