KRITISK: Jenny Antonsen (39) kritiserer legevakten på Jessheim i Akershus, som sendte datteren Ayleé (11) hjem med brukket arm. Foto: PRIVAT

Ayleé (11) sendt hjem fra legevakt med brukket arm

Med store smerter ble Ayleé (11) sendt hjem fra legevakten på Jessheim. Moren sier at legen ikke engang undersøkte den vonde armen.

Dagen etter avslørte røntgenbildene et komplisert brudd i venstre albue. Det tok over 20 timer fra jenta skled og falt, til hun lå på operasjonsbordet.

– Jeg synes ikke det er greit å la et barn ligge så lenge i smerter, sier Ayleés mor Jenny Antonsen (39) på Fenstad, øst for Jessheim i Akershus.

Datteren var på besøk hos en venninne på Jessheim 17. mai. Jentene lekte med naboens hund, da Ayleé skled og falt på gresset.

GRÅT: Ayleé (11) fotografert på legevakten, i smerter etter at hun falt og brakk armen 17. mai. Foto: PRIVAT

– Hun ble liggende og skrike og klarte ikke reise seg. Jeg ble budsendt og skjønte straks på Ayleés reaksjon at noe var alvorlig galt, forteller moren.

Hun forsøkte først å få ambulanse, men ble henvist til den interkommunale legevakten. Til helsehuset på Jessheim kom de i 20.30-tiden.

– Vi kom raskt inn til vakthavende lege. Legen undersøkte ikke armen, spurte bare hvor det var vondt. Ayleé pekte på albuen og strigråt, sier Jenny Antonsen.

– Gråt gjennom natten

Fordi det var blitt kveld, henviste legen til røntgen på Ahus universitetssykehus i Lørenskog neste morgen og ba moren gi Ayleé Paracet og Ibux så lenge.

– Hver dump på hjemveien var vond for henne. Hjemme hovnet armen opp. Ayleé gråt mye gjennom natten og hadde vanskelig for å bevege seg, sier moren.

Morgenen etter fant radiologen et komplisert brudd i albuen. I 16-tiden ble Ayleé lagt på operasjonsbordet på Ahus. Hun fikk morfin mot smertene.

NATTEVÅK: Ayleé ligger våken, natten etter at armen ble operert og gipset på Ahus universitetssykehus. Foto: PRIVAT

– I dag går det bra, sier Jenny Antonsen knappe tre uker senere.

Ayleé tok gipsen fredag i forrige uke. I juli skal hun inn til røntgen igjen og i slutten av august skal hun ta ut metallskinnen som er operert inn i venstrearmen.

– Men jeg synes legevakten sviktet, fordi legen ikke undersøkte godt nok. Vi ble ikke tatt seriøst, fordi det ikke var et åpent brudd, mener Jenny Antonsen.

Legevaktsjef: – Beklagelig

Medisinskfaglig ansvarlig ved den interkommunale legevakten på Jessheim, overlege Amir Chaudhary, kommenterer saken slik:

RØNTGEN: Røntgenbildet viser at armen er brukket ved albuleddet. Foto: PRIVAT

– Det er alltid vondt og beklagelig når sånt skjer og oppleves.

Ut fra morens beskrivelse mener han det kan høres ut som om det ble gjort en for overfladisk vurdering, men Chaudhary vil innhente opplysninger fra behandlende lege før han danner seg et komplett bilde av saken.

– Om rutinene har sviktet eller det er begått faglige feil, vil vi ta det på største alvor og håndtere saken etter gjeldende prosedyrer. Vi vil ta initiativ til å invitere mor til en samtale med oss på legevakten, sier overlege Amir Chaudhary.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder